Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ζυμώσεις στη Ρηγίλλης

Σαμαράς και Μπακογιάννη στον Καραμανλή
Εν όψει της σύγκλησης
της Επιτροπής Συνεδρίου

Λίγο πριν τη σύγκληση της Επιτροπής Συνεδρίου, ενώπιον της οποίας έχουν κληθεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία της ΝΔ, δύο από τους φερόμενους ως υποψήφιους είχαν κατ΄ιδίαν επαφές με τον Κ.Καραμανλή.
Πρώτος πέρασε το κατώφλι της Ρηγίλλης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε συμμετοχή της βάσης στην εκλογή και τακτικό συνέδριο.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το κτίριο της οδού Ρηγίλλης, τόνισε ότι η βάση του κόμματος απαιτεί ενότητα, ιδεολογική θωράκιση και καθολική επανίδρυση.
«Απαιτεί όμως και δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του νέου προέδρου» τόνισε, συμπληρώνοντας την πρότασή του για αλλαγή του καταστατικού με το κλείσιμο του μονοήμερου συνεδρίου του κόμματος στις 7 Νοεμβρίου.
Ο τέως υπουργός πρότεινε να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και σε μέλη ή φίλους της ΝΔ, οι οποίοι θα προσέλθουν την ημέρα του συνεδρίου.
Στη συνέχεια, τόνισε,
τα μέλη θα κληθούν εντός 3 εβδομάδων να εκλέξουν τον νέο αρχηγό.
Υπό νέα ηγεσία το κόμμα θα πάει σε τακτικό συνέδριο
(έως το καλοκαίρι του 2010)
προκειμένου η ΝΔ να επανιδρυθεί και να προσδιορίσει το ιδεολογικό της στίγμα.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα είναι παρών το απόγευμα στο πλαίσιο της σύγκλησης της Επιτροπής Συνεδρίου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε το κατώφλι της Ρηγίλλης στη 1 το μεσημέρι. Μετά τη συνάντηση, η τέως υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι
είναι ανάγκη η βάση του κόμματος να μιλήσει.
Η κα Μπακογιάννη κατέθεσε δύο προτάσεις:
το συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου και να εκλέξει πρόεδρο, ο οποίος θα δεσμευτεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για εκλογές από τη βάση του κόμματος.
Ως δεύτερη λύση, η κα Μπακογιάννη προτείνει
την άμεση σύγκληση της ΚΟ για την εκλογή προέδρου και γραμματέα και παράλληλα η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου να συνεχίσει τις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού, σε τρεις μήνες και πάλι από τη βάση.