Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αμανατίδης: «Μονόδρομος οι 6 βαθμοί»
Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη... με νίκη επί της Λετονίας και πρόκριση στο Μουντιάλ

Χωρίς απρόοπτα και με την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του σαββατιάτικου (21:30, Mega) αγώνα με τη Λετονία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ υπολογίζει κανονικά στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ενώ όλοι οι παίκτες έκαναν χαλαρό τρέξιμο και συμμετείχαν στο οικογενειακό διπλό. Από εκεί δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ενδεκάδα, ωστόσο, ο Γερμανός ουσιαστικά έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι οι Μόρας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Γκέκας, Σαλπιγγίδης. Τοροσίδης, αλλά και ο Σεϊταρίδης θα λάβουν θέσεις βασικών. Από εκεί και πέρα, λογικά ο Παπασταθόπουλος θα αποτελέσει τον παρτενέρ του κεντρικού αμυντικού, ο Πατσατσόγλου θα παίξει στη μεσαία γραμμή, ενώ ένας εκ των Σαμαρά και Αμανατίδη θα πάρει την τελευταία θέση στη γραμμή κρούσης. Κάτω από τα δοκάρια, φαβορί είναι ο Χαλκιάς, αν και το τελευταίο διάστημα ο Τζόρβας έχει κερδίσει πόντους με τη συμμετοχή του στον Παναθηναϊκό.
Ψυχολογική στήριξη από Πιλάβιο
Στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής
το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος θέλησε περισσότερο να ενθαρρύνει τους Έλληνες παίκτες για τη νίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο τιμ μάνατζερ, Τάκης Φύσσας επέτρεψε σε μέλη του «Γαλανόλευκου Φάρου», τα οποία δημιούργησαν ευχάριστο κλίμα σε παίκτες και
Ρεχάγκελ.
Τα «τρωτά» σημεία των Λετονών
Όμως, ο Ρεχάγκελ είχε ξεκινήσει από το πρωί να αναλύει τους Λετονούς, όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά και εκτός. Ο «Ρεχακλής» έδειξε στο βίντεο τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των Λετονών, ενώ τόνισε ότι περιμένει τον αντίπαλο να παίξει μόλις με ένα φορ και... πολυκοσμία στο κέντρο, προκειμένου να ελέγξει το παιχνίδι και να «καταστρέψει» αυτό της Ελλάδας.

Αμανατίδης:
«Μονόδρομος οι νίκες»
Την αναγκαιότητα της κατάκτησης των έξι βαθμών στα δύο επόμενα ματς της Εθνικής με Λετονία και Λουξεμβούργο, αντίστοιχα, τόνισε ο Γιάννης Αμανατίδης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Αϊντραχτ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η Ελλάδα φτάσει τους 20 βαθμούς (έχει 14 τώρα), τότε κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλο.
«Πρέπει να νικήσουμε και τα δύο παιχνίδια. Είναι πολύ πιθανό, αφού έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε εντός έδρας. Εάν αποτύχουμε θα σημαίνει ότι δεν αξίζαμε να περάσουμε στα τελικά του Μουντιάλ.
Οι οπαδοί θα είναι απογοητευμένοι όσο και οι παίκτες, αλλά δεν σκέφτομαι ακόμη ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι προσδοκίες των οπαδών είναι πολύ μεγαλύτερες πλέον.
Προφανώς, ήταν μεγάλη έκπληξη όταν κατακτήσαμε το Euro 2004, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους φιλάθλους στην Ελλάδα να μην περιμένουν περισσότερα απ' ότι πριν.
Οι μεγάλες προσδοκίες είναι κατανοητές. Για τις διοργανώσεις του EURO, του Μουντιάλ πρέπει να μάχεσαι σε κάθε παιχνίδι για να μπεις στα τελικά, διότι σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν πλέον εύκολοι αντίπαλοι.
Στο τέλος, οι μικρότερες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αν θα μπεις δηλαδή στο τουρνουά ή θα μείνεις εκτός. Eχω πάθει ανοσία στην πίεση.
Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι η δεύτερη θέση θα εξαρτηθεί από τη διαφορά τερμάτων. Εάν τερματίσουμε με 20 πόντους, νομίζω ότι θα είναι αρκετοί για να βγούμε δεύτεροι χωρίς να χρειαστεί να δούμε τη διαφορά τερμάτων».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr