Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΝΗΛΕΩΣ

Συγχαρητήρια επιστολή στην Πυροσβεστική από το Δήμαρχο Νηλέα

Πρός Τον Διευθυντή Πυροσβεστικού Τμήματος Ιστιαίας κ. Πέγκα
Κοινοποίηση
1 .Υπουγείο Προστασίας του ΠολίτηΥπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
2. Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίουκ. Πέγκα,
Σήμερα που η θερινή περίοδος έχει τελειώσει, σήμερα που το αποτέλεσμα είναι απολύτως θετικό, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.
Θερμά συγχαρητήρια στην Υπηρεσία σας, στα άτομα που τη στελεχώνουν, στην θετική σας συμβολή τόσο στην πρόληψη όσο και στην κατάσβεση.Αναμφίβολα είναι αποτέλεσμα που έχει σχέση και με την συνεργασία σας με τις άλλες Υπηρεσίες Δήμοι - Δασαρχεία Συλλόγους - Εθελοντικές Οργανώσεις κ.τ.λ. δηλαδή συνεργασία -συντονισμός του Συντεταγμένου Κράτους.
Γνωρίζετε καλά την περιοχή, τους Δήμους μας 130.000 στρέμματα πράσινο κυρίως πεύκα.Μία χρονιά ακόμα η αγωνία μας τελείωσε αφού ούτε ένα στρέμμα δεν κάηκε.κ. Πέγκα,Άκρως θετική και εξόχως σημαντική θεωρούμε και την συνεργασία μας με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου και τον Προϊστάμενο του Ψαρρό Κώστα.
Εγώ και οι συνεργάτες μου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι ακόμα και σε ώρες πέρα από το ωράριο είχαμε με τον κ. Ψαρρό, συσκέψεις γενικώς για τη καλύτερη αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και στο απευκταίο την κατάσβεση.
Πολλές φορές με τον κ. Ψαρρο είχαμε συμφωνήσει σε περιπολίες και σε ενημέρωση κατοίκων.κ. Πέγκα,Χωρίς καμία αμφιβολία επίσης θεωρούμε υψηλή την Υπηρεσία των προσφέρουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες.
Με την θέσπιση της 5ετιας και του οκταμήνου, το ηθικό τους βρίσκεται σε υψηλό βαθμό. Σίγουρα όμως η εργασιακή ανασφάλεια τους θα αρθεί, άρα θα αυξηθεί και η ενεργητικότητα - αποτελεσματικότητα τους αν το 4μήνο του χειμώνα μετακινηθούν στους Δήμους θα καταφέρουμε να :
1.Να καθαρίσουμε καλά τα φρεάτια
2.Να καθαρίσουμε τους χείμαρρους και τις παραλίες από φερτά υλικά.
3.Να καθαρίσουμε τους Δασικούς και Αγροτικούς δρόμους από πεσμένα - σπασμένα δένδρα έτσι ώστε να γίνουν βατοί.Η Υπηρεσία αυτή που θα μας προσφέρουν στο μεγάλο ζήτημα της «πολιτικής προστασίας» θα είναι σημαντική.
Η πληρωμή τους και η ασφάλιση τους γι' αυτό το κρίσιμο χειμερινό τετράμηνο μπορεί να γίνει από μέρος της κατανομής σε μας πίστωσης πολιτικής προστασίας.Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Νηλέως
Γιάννης Περήφανος