Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Εθνική Γυναικών

Ελλάδα-Σκωτία 0-1

Την ήττα με σκορ 0-1 γνώρισε η Εθνική Γυναικών από τη Σκωτία στον τρίτο της αγώνα, που έγινε στο γήπεδο «Γιάννης Παθιακάκης» στα Ανω Λιόσια, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2011. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με κοντινό σουτ η Μπίτι στο 52ο λεπτό.
Παρά την ήττα του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει καλύτερο αποτέλεσμα, ακόμη και τη νίκη, αν είχε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, αλλά αν είχε και την απαιτούμενη τύχη.
Χαρακτηριστικότερη φάση του αγώνα αυτή του τρίτου λεπτού των καθυστερήσεων (90΄+3΄), όταν η Δήμητρα Παντελειάδου κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ανέλαβε την εκτέλεση η ίδια, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της Σκωτσέζας γκολκίπερ Φέι.
Οκτώ λεπτά νωρίτερα (85΄) η Αναστασία Παπαδοπούλου ήταν αυτή που είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση, πρόλαβε την έξοδο της Φέι, όμως το πλασέ που έκανε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σημαντική ευκαιρία απώλεσε και η Χαρούλα Δημητρίου στο 73ο λεπτό, όταν η Παντελειάδου πίεσε την Τζόουνς, που έκανε λάθος, έβγαλε τη μπάλα στην περιοχή, αλλά η Δημητρίου στο τετ α τετ με την Φέι πλάσαρε μόλις άουτ. Η γκολκίπερ των Σκωτσέζων είχε σώσει την εστία της, τόσο στο 47ο λεπτό πέφτοντας στα πόδια της Κοντομίχη, αλλά στάθηκε και τυχερή σε δύο φάσεις στο πρώτο μέρος, όταν στο ίδιο λεπτό, πρώτα η Παπαδοπούλου και στη συνέχεια η Γλυκερία Γκατζογιάννη, με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα, επιχείρησαν να σκοράρουν, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
«Αποδείξαμε ότι η νίκη που πετύχαμε στη Βουλγαρία δεν ήταν τυχαία. Είχαμε πολύ καλή απόδοση, παλέψαμε με πάθος και δύναμη, βγήκε στο γήπεδο η δουλειά που έχουμε κάνει στις προπονήσεις. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη, αλλά δεν είχαμε τύχη. Περιμέναμε πιο δυνατή τη Σκωτία», δήλωσε στο epo.gr η Αναστασία Παπαδοπούλου.
«Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Είχαμε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες σε σχέση με τις Σκωτσέζες για να φτάσουμε ακόμη και στη νίκη. Πάντως, έτσι όπως κύλησε ο αγώνας θα μέναμε ευχαριστημένες και με τον έναν βαθμό», είπε στο epo.gr η αρχηγός της Εθνικής Ντίνα Κατσαΐτη ενώ η Δήμητρα Παντελειάδου υποστήριξε πως «ερχόμασταν από ένα θετικό αποτέλεσμα με τη Βουλγαρία, είχαμε πίστη στους εαυτούς μας και την ομάδα, για κάτι καλό εναντίον της Σκωτίας. Το αποτέλεσμα είναι άδικο βάσει της εικόνας του αγώνας, των ευκαιριών και της απόδοσής μας. Αξίζαμε την ισοπαλία. Δεν πειράζει συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».
Η Αυστριακή διαιτητής Τάνια Σχέτ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τις Αδαμάκη, Παπαδοπούλου, Αρβανίτικη, Γκατζογιάννη, Λιτλ, Γκραντ και απέβαλε με δύο κίτρινες κάρτες την Λοβ στο 79ο λεπτό.
ΕΛΛΑΔΑ: Φαλιδά- Βλασιάδου, Κατσαΐτη, Φότη (33΄ Τσελέκογλου), Κακαμπούκη, Αδαμάκη, Αρβανίτικη (25΄ Γκατζογιάννη), Παπαδοπούλου, Παντελειάδου, Κοντομίχη (59΄ Σιδηρά), Δημητρίου.

ΣΚΩΤΙΑ: Φέι- Τζόουνς, Μπίτι, Ντίκε, Λ.Ρος, Λοβ, ΜακΜπράιντ (58΄ Γκραντ), Λιτλ, Σνέντον, Χάιμλ (82΄ Τ.Ρος), Κόρσι.