Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ανταλλαγή ανακοινώσεων
Παραμένουν οι διαφορές των φοιτητικών παρατάξεων για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο

Mε ανταλλαγή ανακοινώσεων συνεχίστηκαν οι προσπάθειες που κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητικές παρατάξεις για την πραγματοποίηση του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου μετά από χρόνια.
Η ΠΑΣΠ με ανακοίνωσή της επισημαίνει οτι «η Τεχνική Γραμματεία δεν κατάφερε να επιτελέσει το ρόλο της και να πιστοποιήσει το σύνολο των εκλογικών αποτελεσμάτων στις πανεπιστημιακές σχολές». Η παράταξη καταγγέλλει φαινόμενα τρομοκρατίας και διάθεση επιβολής των απόψεων άλλων παρατάξεων σε κάθε συνάντηση που γινόταν με σκοπό την πρόοδο των εργασιών της Τεχνικής Γραμματείας.
Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ με ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό του ζήτησε να παρέμβει προκειμένου «να μεταπείσει την ΠΑΣΠ, ώστε να συμβάλλει στη διοργάνωση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και την ανάδειξη Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ».
Στην επιστολή της, η ΔΑΠ αναφέρει ότι όλες οι φοιτητικές παρατάξεις έχουν συνυπογράψει την αναβίωση των αδρανούντων οργάνων του φοιτητικού κινήματος και επικαλείται παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις οποίες εξέφραζε την ελπίδα για την ανασύσταση της ΕΦΕΕ, ζητώντας του σήμερα «να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια».
Η ΚΝΕ, πάντως, με ανακοίνωσή της καλεί τους αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν στις περασμένες φοιτητικές εκλογές του Μαΐου «να δώσουν το 'παρών' στην πραγματοποίηση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά».