Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΚΚΕ

Σκληρή αντιπαράθεση
Περίοδος έντασης στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το ΚΚΕ

Ιδιαίτερα τεταμένες εμφανίζονται οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ κατά τις πρώτες εβδομάδες της νέας κυβέρνησης, με αφορμή τη σκληρή στάση που τηρεί από την πρώτη στιγμή ο Περισσός στα μέτωπα των κινητοποιήσεων.
Το θέμα φέρεται να τέθηκε από αρκετούς υπουργούς στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, οι οποίοι επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απάντηση στη στάση της μετωπικής αντιπαράθεσης που φαίνεται να επιλέγει το ΚΚΕ με τη νέα κυβέρνηση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, ερωτηθείς την Παρασκευή αν η κυβέρνηση προτίθεται να «ανοίξει μέτωπο απέναντι στο μέτωπο του ΚΚΕ», όπως φέρεται να ειπώθηκε στο Υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι δεν γνωρίζει να ελέχθη κάτι τέτοιο.
«Τα μόνα μέτρα που παίρνουμε, είναι μέτρα πολιτικής αντιμετώπισης των καθημερινών και των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Πεταλωτής. «Είμαστε ανοικτοί και επιδιώκουμε και τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και όλα τα μέτωπα, όπου υπάρχουν προβλήματα, με τις δυνάμεις της Αριστεράς» πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συνέχισε την έντονη κριτική της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένη πολιτική, αντιλαϊκή και το έχουμε πει, πάει και τέλειωσε» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Θέμα 989. Προέβλεψε δε έρχονται σκληρά μέτρα και προς το παρόν η κυβέρνηση «κοιτάζει να φτιάξει τη μόστρα των μέτρων».
Ως προς τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης η κα Παπαρήγα δήλωσε: «Είναι οι γιάπηδες. Κοιτάξτε, μπορεί το ύφος τους να είναι αυτό το ψυχρό των γιάπηδων, ένα ουδέτερο ύφος. Και το είδα και σε υπουργούς που μίλησαν, ένα ψυχρό, ουδέτερο ύφος, ούτε άγριο, ούτε ήπιο. Είναι αυτό που λέμε φοράνε μία μάσκα».
«Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν πάρα πολλά πτυχία, είναι από γεννησιμιού τους διαπαιδαγωγημένοι στο σύγχρονο πνεύμα μιας πολύ σκληρής και βάρβαρης πολιτικής. Είναι άτεγκτοι, δεν πιστεύω ότι έχουν κάποιες ευαισθησίες που μπορεί να έχουν απομείνει σε άλλους έστω από το παρελθόν»
πρόσθεσε η γγ του ΚΚΕ.