Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Εθνική Παίδων

Νορβηγία-Ελλάδα 0-1

Η Εθνική Παίδων επικράτησε με σκορ 1-0 της Νορβηγίας, στην πρεμιέρα του 9ου ομίλου για την προκριματική φάση του EURO 2010. Η ελληνική ομάδα ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερη και δίκαια πήρε τους βαθμούς της νίκης, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις, με το παιχνίδι να περιορίζεται στο χώρο του κέντρου. Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική μας ήταν καλύτερη και πίεσε την άμυνα των αντιπάλων. Το γκολ ήρθε στο 50΄ όταν ο Διαμαντάκος έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Μπγέρκε, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φουρλάνου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε στη συνέχεια τις ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα, όμως οι νεαροί διεθνείς δεν ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μενάσε Μασάια από το Ισραήλ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Σκόγκσρουντ (71΄) και Κουσίδη (76΄).
Νορβηγία: Μπγέρκε, Οντεγκάαρντ, Ντούρε, Γιόνασεν, Μπερίσα, Οκλαντ, Μίντσο (66΄ Ανένε), Σβένσον (77΄ Ντεσάλεν), Νίλσεν, Αασμπακ, Βάλσβικ (59΄ Σκόγκσρουντ)
Ελλάδα: Καπίνος, Φουρλάνος, Κουσίδης, Πολυχρονάκης, Αριανούτσος (53΄ Μαυριάς), Λυκογιάννης, Διαμαντάκος (75΄ Προβατίδης), Ρουγκάλας, Καραγκούνης, Γιαννιώτας (80΄ Κατίδης), Μπουγαΐδης
Μετά το τέλος του αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεωνίδας Βόκολος δήλωσε : «Καταφέραμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Η αποστολή μας ήταν αρκετά δύσκολη λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου και της βροχής που έπεφτε σε όλη της διάρκεια του αγώνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, καθώς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έπαιξαν με ψυχή, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες. Αυτό το ματς ανήκει πλέον στο παρελθόν και τώρα κοιτάμε τους επόμενους αγώνες. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και σοβαροί για να καταφέρουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση».