Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΚΥΜΗ.

Με μία εκπληκτική αναμέτρηση μεταξύ των εθνικών ομάδων μπάσκετ παίδων Ελλάδας και Σερβίας που δόθηκε χθες Τετάρτη, 14 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Νίκος Μαρίνος», έληξε στην Κύμη το διεθνές τουρνουά Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Παίδων που διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης και η........
 Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Νικήτρια, ύστερα από δύο παρατάσεις, αναδείχθηκε η Σερβία, με σκορ 97-102. Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρετή Μπάτσα, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπάς και Κατερίνα Κουιμιτζή καθώς και η νεολαία της Κύμης που είχε κατακλύσει το γήπεδο και με επιφωνήματα και συνθήματα εμψύχωνε τις ομάδες.

Το διεθνές τουρνουά άρχισε την Δευτέρα 12 Ιουλίου με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων παίδων Ελλάδας, Σερβίας και Βουλγαρίας. Την πρώτη μέρα, στον αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας νικήτρια αναδείχθηκε η Ελλάδα με σκορ 70-57. Την δεύτερη ημέρα, στον αγώνα μεταξύ Σερβίας και Βουλγαρίας νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Σερβίας.
Ο αγώνας της τελευταίας ημέρας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας ήταν σκληρός και οι παίχτες και των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Έπαιξαν με πείσμα και αγωνιστικότητα προσφέροντας ένα ενδιαφέρον θέαμα σε όσους τον παρακολούθησαν.

Κατά την τελετή έναρξης παραβρέθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά και ο αντιπρόεδρος της FIBA και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Δήμο Κύμης και προσωπικά τον Δήμαρχο για την άρτια διοργάνωση και την φιλοξενία τέτοιων αγώνων που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα στον τόπο μας.

Οι προσπάθειες του Δήμου να φέρουν την νεολαία κοντά στον αθλητισμό, αναδεικνύουν την πόλη της Κύμης σε μια ηγετική περιφερειακή δύναμη διοργάνωσης αθλητικών αγώνων, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας.
Άλλωστε όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής αποστολής, ο Δήμος της Κύμης αποτελεί μια όαση στα ελληνικά αθλητικά δρώμενα σε σχέση με τη διοργάνωση και τη φιλοξενία.
Φέτος, εκτός από το διεθνές τουρνουά μπάσκετ που έληξε χθες, ο Δήμος Κύμης διοργάνωσε, από 29/6-3/7 και την τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Μπάσκετ Παίδων.
Αμέσως μετά φιλοξένησε την εθνική ομάδα Μπάσκετ Παίδων προκειμένου να προετοιμαστεί προπονητικά για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει σε λίγες μέρες στα Μαυροβούνια.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κύμης έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία, για τέσσερις συνεχόμενες φορές, τις τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων μπάσκετ νεανίδων, εφήβων, κορασίδων, και παίδων.
Οι αθλητικές δραστηριότητες υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης συνεχίζονται στο δημοτικό διαμέρισμα Ταξιαρχών όπου διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 και με τη συμμετοχή 20 ομάδων και θα συνεχιστούν στο δημοτικό διαμέρισμα Οξυλίθου όπου θα διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου 7Χ7.