Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Με έδρα τη Λαμία ο Πανελλήνιος στο φετινό πρωτάθλημα!

Συμφώνησαν με τον Δήμο

Είναι πλέον επίσημο! Ο Πανελλήνιος θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Α1 με έδρα την Λαμία. Οι ολυμπιονίκες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ανακοίνωσαν τη συμφωνία και παρουσιάστηκα ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την απόφαση που πάρθηκε.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, η ιστορική πόλη της Λαμίας, θα ......
αποτελέσει την έδρα της ΚΑΕ Πανελλήνιος την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ κ. Μίνως Κυριακού και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς συμφώνησαν σήμερα στη μεταφορά της έδρας της ομάδας μπάσκετ στη Λαμία και τη χρησιμοποίηση του Χαλκιοπουλείου Δημοτικού Γυμναστηρίου της πόλης στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και του Eurocup.
Βασικοί άξονες της νέας αυτής συνεργασίας είναι:
Α) Η προβολή του μπάσκετ στην περιφέρεια και ιδιαίτερα σε μία πόλη που φημίζεται για την "μπασκετική της ταυτότητα" και βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο της χώρας.
Β) Η διάδοση του μπάσκετ και του αθλητικού πνεύματος στη νεολαία μίας ευρύτερης περιοχής της χώρας, που ασφαλώς αξίζει να διαθέτει μία ομάδα διεθνών προδιαγραφών στον γεωγραφικό της χώρο.
Γ) Η αναβάθμιση, οικονομική και αθλητική της πόλης, καθώς και η ενίσχυση της διεθνούς προβολής της, μέσω της συμμετοχής του Πανελληνίου στο Eurocup και της ενεργούς παρουσίας του στα διεθνή FORΑ του μπάσκετ.

Δ) Η δημιουργία ενός νέου "πνεύμονα" για το ελληνικό μπάσκετ, σε μία δοκιμασμένη φίλαθλα περιοχή, δεδομένου ότι στον άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει καμία άλλη πόλη, που να φιλοξενεί ομάδα που να μετέχει στην Α1 κατηγορία».

Οι αντιδράσεις...
«Μετά την οριστικοποίηση της μετακίνησης της ομάδας στη Λαμία, αισθανόμαστε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε μία ομάδα ακόμα πιο δυνατή κι ελκυστική, η οποία θα παίζει ωραίο μπάσκετ και θα δώσει στους φίλους της Λαμίας τη δυνατότητα να γίνουν μέλη της ομάδας αυτής. Η πόλη της Λαμίας είναι πολύ φιλόξενη για το μπάσκετ και το έχει δείξει στο παρελθόν. Νομίζω ότι με τη δουλειά μας και τη ζεστασιά του κόσμου, θα καταφέρουμε κάτι καλό» δήλωσε ο προπονητής του Πανελληνίου Θανάσης Σκουρτόπουλος.
«Είναι μία σημαντική στιγμή για την ομάδα. Η διοίκηση πήρε μία σπουδαία απόφαση να αγωνιστεί στη Λαμία. Είναι μία πρωτοποριακή κίνηση εκ μέρους της. Δεν συμβαίνει συχνά αυτό στην Ελλάδα. Ελπίζω και εύχομαι αυτή η προσπάθεια που ξεκινά, να βρει συμπαραστάτη τον κόσμο της Λαμίας» δήλωσε ο αρχηγός του Πανελληνίου Μανώλης Παπαμακάριος.