Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Σοφία Ντούρου
Νομαρχιακή Σύμβουλος
Προς
τον κ. Μπουραντά Νομάρχη Εύβοιας
Κοινοποίηση: κ. Βουρδάνο Αντινομάρχη
Κ. Ηλία Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών


Κύριε Νομάρχη
Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στη λειτουργία του Λυκείου Κανήθου εξ αιτίας της καθυστέρησης υλοποίησης του.....
 έργου της προσθήκης αιθουσών καθ’ ύψος στο υπάρχον κτίριο.
Το έργο δημοπρατήθηκε το Φεβρουάριο του 2010 και αντί να αξιοποιηθεί το καλοκαίρι που το σχολείο δεν λειτουργεί για να γίνουν οι εργασίες, ήρθε προς συζήτηση στην 6η Ν.Ε. η αντικατάσταση του εργολάβου στις 30/7/10. που σημαίνει ότι, πέρα από τον πολύτιμο χρόνο που ήδη χάθηκε, θα ξεκινήσει νέος κύκλος καθυστερήσεων.
Δεν γνωρίζουμε γιατί καθυστέρησαν τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίσουν ότι υπάρχει πρόβλημα στα δικαιολογητικά του πρώτου μειοδότη και να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα.
Αυτή τη στιγμή στο Λύκειο τα περισσότερα τμήματα λειτουργούν με 27(Α3,Α4,Α5) 29(Β2) 30(Β4,Β5) 31(Β3)μαθητές. Ήδη μία τάξη στεγάζεται σε κοντέινερ.
Επειδή θεωρούμε απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό να στοιβάζονται 29 και 30 μαθητές σε μία αίθουσα, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε και πρόβλεψη να αντιμετωπιστεί τέτοιο πρόβλημα, ζητάμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, το συντομότερο δυνατό και με τον ασφαλέστερο τρόπο για τους μαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία, να ξεκινήσει η κατασκευή των αιθουσών στο Λύκειο Κανήθου.