Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα η Υπουργός ΠΕΚΑ κα Τίνα Μπιρμπίλη παρέκαμψε τη Δημοτική Αρχή Μεσσαπίων, κι ενώ πέρασαν δυόμιση μήνες μετά την καταδίκη του Δήμου Μεσσαπίων που αναφέρει ότι πρέπει να παρέχεται νερό με εξασθενές χρώμιο μικρότερο των 2 μg/lt, ενώ η παγκόσμια ισχύουσα νομοθεσία δεν έχει καμία παραμετρική τιμή, δέησε ν’ ασχοληθεί με το θέμα.
Τελικά η Δημοτική αρχή με ποια νομοθεσία θα εναρμονιστεί; Αν και δεν θεώρησε αναγκαίο τόσους μήνες ν’ απαντήσει στο εξώδικο ή να συνεργαστεί με τη .......
Δημοτική Αρχή, για εξεύρεση λύσης, με έγγραφό της μας γνωστοποίησε ότι σήμερα στις 11:00 π.μ. θα επισκεπτόταν το Δημαρχείο και θα συζητούσε με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Δημοτική αρχή περίμενε προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα θέματα της περιοχής και να δοθούν κατευθύνσεις και λύσεις για τα ζητήματα του Δήμου, όπως της ποιότητας του νερού, της απορρύπανσης της περιοχής, της δημοπράτησης του φράγματος κ.α.
Εξαιτίας διαμαρτυρίας φοιτητών του ΤΕΙ – για θέματα Παιδείας (εστία, χορηγήσεις κλπ), έξω από το Δημοτικό Κατάστημα, η Υπουργός προσπέρασε το Δημαρχείο και χωρίς καμιά ειδοποίηση παρέκαμψε τη Δημοτική αρχή και προτίμησε να βρεθεί σε «στημένη» λαϊκή συνέλευση με τους «φορείς». Παραγκώνισε την Δημοτική αρχή, θεωρώντας προφανώς ότι Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκπροσωπούν κανένα. Σε αντίθεση με τους ομοϊδεάτες της «φορείς».
Την ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά από την Υπουργό της κυβέρνησης, που ευαγγελίζεται ότι φέρνει κάτι νέο στην πολιτική, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Λαός της Μεσσαπίας την καταγγέλλουν στον Ελληνικό Λαό. Η κα Μπιρμπίλη φαίνεται ότι παίζει τα κομματικά της παιχνίδια ακόμη και με το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου, το νερό!!!
Η κα Μπιρμπίλη ήρθε προφανώς στη Μεσσαπία για μια κομματική φιέστα και να μιλήσει σ’ ένα ακροατήριο εύπεπτο στις κούφιες υποσχέσεις της. Άλλωστε μέχρι σήμερα τα όσα έχει πει, αυτοαναιρούνται, αναλόγως σε ποιους απευθύνεται. Γι’ αυτό και η πιθανή υπόσχεσή της ότι θα φέρει νερό στην περιοχή μας από την ΕΥΔΑΠ (!!!), θα πρόκειται γι’ άλλη μια ανεφάρμοστη υπόσχεση.
Γιατί η κα Μπιρπίλη νομίζει ότι τα έργα γίνονται με μακέτες, που φτιάχνονται εύκολα, αλλά γρήγορα γκρεμίζονται…
Σήμερα η κα Μπιρμπίλη μας έφερε… καθαρό νερό στο Δήμο και την ευχαριστούμε!


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΖΩΤΗΣ