Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλκίδα, 22 -10- 2010

Ο Σίμος Κεδίκογλου σε ρόλο συνδέσμου
μεταξύ Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Ένωσης
και Συνέλευσης της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.


Τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασιών της στη διεθνή σκηνή αποφάσισε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας στη σύνοδο της Αλεξάνδρειας και ανέθεσε στο βουλευτή Ευβοίας Σίμο Κεδίκογλου ρόλο συνδέσμου με τη Διεθνή Κοινοβουλευτική Ενωση και τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Στο σκεπτικό της απόφασης υπογραμμίζεται ότι στη σημερινή συγκυρία, με την......
 οικονομική κρίση να έχει παγκόσμιες συνέπειες, πρέπει να προβληθεί ο αξιακός κώδικας της ορθοδοξίας και να αναζητηθούν λύσεις βάσει κριτηρίων που δεν θα είναι αποκλειστικά οικονομικού χαρακτήρα.
Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος. Στην ομιλία του ο Πατριάρχης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας και αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο του Πατριαρχείου σε δεκάδες αφρικανικές χώρες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ρωτάμε τι πιστεύουν ή σε ποιά φυλή ανήκουν. Βοηθούμε όσο περισσότερο μπορούμε». Ευχαρίστησε τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης που επέλεξαν την Αλεξάνδρεια για τη σύνοδο τους και χαρακτήρισε την Αφρική ως την «ήπειρο του μέλλοντος», που προσφέρεται για να αναδειχθούν οι δυνατότητες προσφοράς της Ορθοδοξίας.
Στη σύνοδο υπογράφηκε και συμφωνία συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, ενώ αποφασίστηκε και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας για το 2011. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην επικείμενη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Κρατών (Κ.Α.Κ.). Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση τόσο για την προσεχή συνεδρίαση της Δ.Σ.Ο. στη Βηρυτό, θέμα της οποίας θα είναι η παρουσία των Χριστιανικών Κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή.
Τέλος, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της επόμενης Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, τον ερχόμενο Ιούνιο με θέμα: «η θέση της Ορθοδοξίας εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης»..