Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 «άλυτο παραμένει το πρόβλημα
μόνωσης της στέγης
 του Γυμνασίου-Λυκείου Λίμνης»


Ενεργώντας άμεσα ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου σε δημοσιεύματα, που αναφέρονται στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος, όπου συστεγάζονται το Γυμνασίο και το Λυκείο Λίμνης, καταθέτει ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου Άννα.
Συγκεκριμένα, λόγω των κακοτεχνιών στην κατασκευή του ........
σχολικού συγκροτήματος, παρουσιάστηκαν προβλήματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα το έργο των εκπαιδευτικών να γίνεται υπό αντίξοες, καθώς η σκεπή στάζει και οι αίθουσες του πρώτου ορόφου πλημμυρίζουν.
Από το περασμένο διδακτικό έτος οι Διευθυντές των σχολείων είχαν εγγράφως ενημερώσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σοβαρότητα του προβλήματος και είχαν ζητήσει να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες μόνωσης της στέγης.
Ενώ είχε δοθεί εντολή στην τεχνική υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να συντάξει μελέτη, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια αποκατάστασης του προβλήματος και οι αρμόδιες αρχές επικαλούνται έλλειψη κονδυλίων και αδυναμία εξεύρεσης πιστώσεων.
Σήμερα, οι Διευθυντές ζητάνε εκ νέου να ενημερωθούν για το ποια είναι η τύχη της μελέτης του έργου: «μόνωση σκεπής-ταράτσας του διδακτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Λίμνης».
Η μέχρι σήμερα αδιαφορία και το γεγονός, ότι δεν έγινε καμία ενέργεια στο χρόνο που έπρεπε, έχει ως αποτέλεσμα με τις πρώτες βροχοπτώσεις τα παιδιά να κάνουν μάθημα… υπό βροχή, κρατώντας στην κυριολεξία ομπρέλες.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ρωτά την αρμόδια Υπουργό, ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σχετικά με την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές και σε τι ενέργειες προτίθενται να προβούν για την επίλυση του προβλήματος της στέγης του σχολικού κτιρίου, το οποίο υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό.