Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Champions League

«Νίκη οπωσδήποτε»
θέλουν Νιόπλιας και Βύντρα

Το τελευταίο τους χαρτί όσον αφορά την πρόκριση στο Champions League παίζουν οι «πράσινοι» κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν το βράδυ της Τετάρτης (21:45) στο ΟΑΚΑ. Αυτό ανέφεραν οι Νίκος Νιόπλιας και Λουκάς Βύντρα στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.
O τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε πως δεν πρέπει να επαναλάβουν οι παίκτες του τα λάθη που έκανε με την Κοπεγχάγη, ώστε να φτάσουν στη νίκη που είναι μονόδρομος. Επανέλαβε πως το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα το κοιτάξουν από την επομένη του ......
αγώνα με την Ρούμπιν, ανέφερε πως δεν θα ξεκουράσει παίκτες, αφού είναι κρίσιμο το ματς με τους Ρώσους, ενώ για τον Νίνη είπε πως είναι διαθέσιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που απέκλεισε για τον Γκοβού.
Ο Βύντρα από την πλευρά του, είπε και αυτός ότι πρέπει το «τριφύλλι» να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, ενώ ανέφερε ότι δεν θα έχει πρόβλημα ακόμα κι αν χρησιμοποιηθεί στόπερ.
«Είναι σημαντικό παιχνίδι, όπως όλα τα παιχνίδια σε αυτή τη φάση, αλλά όχι τελικός. Είναι σημαντικό παιχνίδι πόσο μάλλον τώρα που χρειαζόμαστε τη νίκη οπωσδήποτε», τόνισε αρχικά ο Νιόπλιας.
Για το πόσο έχει βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός σε σχέση με το ματς με την Κοπεγχάγη: «Τα αποτελέσματα ήταν καλά στο πρωτάθλημα. Χρειαζόμασταν νίκες και τις πήραμε και με καλές εμφανίσεις. Κάναμε βήματα προόδου. Αλλά μιλάμε για διαφορετικά επίπεδα ποδοσφαίρου. Άλλο ελληνικό πρωτάθλημα, άλλο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ».
Για το τι εικόνα έχει για την κατάσταση της Ρούμπιν, είπε: «Έχουμε καλή εικόνα. Είναι ομάδα δύσκολη, η ανερχόμενη δύναμη του ρωσικού ποδοσφαίρου, επενδύουν, αλλά και παικτικώς είναι σε καλό επίπεδο. Θα δώσουν μεγάλη βάση στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί το πρωτάθλημα είναι υπόθεση της Ζενίτ».
Για το αν μοιάζουν τα παιχνίδια με την Κοπεγχάγη και την Ρούμπιν και τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να έχουμε καλύτερη απόδοση. Να κάνουμε λιγότερα λάθη, καθώς σε υψηλό επίπεδο, τα λάθη δεν συγχωρούνται».
Για το τι εικόνα έχει για την Ρούμπιν: «Έχουμε εικόνα από το ρώσικο ποδόσφαιρο μέσω της τηλεόρασης. Δεν έχουμε δει την Ρούμπιν από κοντά στο γήπεδο, αλλά μόνο από dvd και τηλεόραση».
Για το αν σκέφτεται να ξεκουράσει παίκτες ενόψει και του ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Δεν θα ξεκουράσουμε παίκτες. Αλλά είναι διαφορετικά ματς. Από την Πέμπτη θα δούμε το ματς με την ΑΕΚ. Κάποιοι παίζουν συνεχώς, αλλά από την άλλη η κρισιμότητα του αγώνα δεν μας επιτρέπει να το κάνουμε. Έχουμε και προβλήματα και οι επιλογές μας μικραίνουν ακόμα περισσότερο».
Για το αν είναι έτοιμος ο Νίνης: «Μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Την Κυριακή μπήκε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει σουτ. Την Δευτέρα προπονήθηκε κανονικά. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Το καλό σε τέτοιους τραυματισμούς είναι να μην έχει προβλήματα υποτροπής. Την Κυριακή θα είναι πανέτοιμος».
Για το αν παίξει ο Γκοβού, ο Νιόπλιας ήταν αρνητικός, λέγοντας πως «δεν θα παίξει», παράλληλα σε ερώτηση για τους Γάλλους παίκτες του ΠΑΟ, είπε ότι «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον Σισέ και τον Καντέ και περιμένω το ίδιο και από τους Μπουμσόνγκ και Γκοβού. Έχουμε και τον Πλεσίς».


Βύντρα: Θα πρέπει να νικήσουμε
Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Λουκάς Βύντρα, που αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.
Ο διεθνής μπακ, είπε: «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποια επιπλέον πίεση. Και την Κοπεγχάγη να κερδίζαμε και πάλι θα έπρεπε να νικήσουμε την Ρούμπιν. Αυτός είναι ο στόχος μας και για αυτό θα προσπαθήσουμε».
Για το τι πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι»: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι. Παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμαστε.
Έχει καλό σύνολο και καλούς παίκτες η Ρουμπίν και θα είναι ένα δύσκολο ματς. Πρέπει να προσέξουμε όλη την ομάδα, αν είμαστε στο γήπεδο ομάδα, όπως ήμασταν πέρυσι πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Για το αν συμφωνεί με τα όσα δήλωσε ο Σισέ (νικάμε ζούμε, χάνουμε πεθαίνουμε), ο Βύντρα είπε: «Οχι. Ξέρουμε ότι αν χάσουμε θα έχουμε δύσκολη συνέχεια αλλά δεν το βλέπουμε έτσι. Δεν σκεφτόμαστε την ήττα, αλλά σκεφτόμαστε τη νίκη».
Για το αν θα ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν, είπε: «Δεν το σκέφτομαι από τώρα».
Σε ερώτηση αν παίξει στόπερ αν θα επηρεαστεί, απάντησε: «Εμένα ρωτάτε; Αν παίξω δεν νομίζω να επηρεαστώ», για να επέμβει ο Νιόπλιας, λέγοντας χαριτολογώντας: «Πρόβλημα θα είχε αν δεν έπαιζε»!