Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010
Δελτίο Τύπου

Σε συγκέντρωση στελεχών και μελών της ΝΔ Βόρειας Εύβοιας μίλησε ο Σίμος Κεδίκογλου την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου με θέμα: «πολιτικές εξελίξεις και αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος στην Εύβοια».
Η πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιστιαίας παρουσία, των δύο νεοεκλεγμένων δημάρχων Ιστιαίας –Λ. Αιδηψού, κ. Ζάχου Χριστοφή, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Ανέστη Ψαρρού και .....
δημοτικών συμβούλων, τους οποίους ο Σίμος Κεδίκογλου συνεχάρη για την εκλογή τους.
Τους ευχήθηκε, επίσης, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους για την ανάπτυξη της περιοχής και διαβεβαίωσε , ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους για την επίτευξη του στόχου της θεμελίωσης των νέων καλλικρατικών δήμων.
Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη ενότητας στο κόμμα, προκειμένου η παράταξη συσπειρωμένη να παλέψει για το καλό του τόπου.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στην αδιέξοδη, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι λαμβάνει δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα χωρίς παράλληλα να καταθέτει αναπτυξιακά μέτρα που θα τονώσουν την αγορά και την οικονομία
Επ’ ευκαιρία υπενθύμισε παλαιότερη εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης που είχε ο ίδιος καταθέσει και αφορούσε στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα της βόρειας Εύβοιας μέσω της συνεργασίας με επιχειρηματίες, που θα εκμεταλλεύονταν τουριστικά συγκεκριμένη έκταση και αντισταθμιστικά θα αναλάμβαναν την κατασκευή του δρόμου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε όσους τους κατηγορούν για στείρα αντιπολίτευση, λέγοντας ότι « η ΝΔ πρότεινε σειρά μέτρων για τον έλεγχο του ελλείμματος, παρουσίασε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση και ψήφισε περισσότερα από τα μισά νομοσχέδια που έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και ανέρχονται σε 36».
Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους επισήμανε ότι σηματοδοτεί την επάνοδο της ΝΔ, η οποία με τη σειρά της έλαβε τη σαφή προειδοποίηση που έστειλαν οι πολίτες μέσα από το μεγάλο ποσοστό της αποχής.
Ειδικά για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Εύβοια ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι η εκλογή έξι δημάρχων από τους 8 με την υποστήριξη της ΝΔ είναι η διάψευση προς τις Κασσάνδρες, που καταστροφολογούσαν και προέβλεπαν την ήττα της παράταξης στο Νομό.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το νέο κίνημα της Ντόρας Μπακογιάννη, για μία ακόμα φορά κατέστησε σαφές ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει στη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας, ότι στήριξε την κα Μπακογιάννη σε μία καθαρά εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου και πλέον πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον της παράταξης, που είναι η ενίσχυση της ενότητας και ο τερματισμός φαινομένων εσωστρέφειας