Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ


Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΔΑ,13 /11/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: «Απάντηση στο κείμενο από 8/12/2010
 των σ.Καλκούνη και σ.Αναγνώστου»

Σύντροφοι,
Εάν στην συνέλευση της Τ.Ο. Λίμνης 5/12/2010 (δεν ήμουν παρών) εκφραστήκαν απόψεις περί διαγράφων, σας γνωρίζω ότι είναι καταδικαστέες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές για στελέχη μας και ιδιαίτερα για τον Δήμαρχο Πρ. Ενωτιάδη που η αξία της διαδρομής του δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών δεν ......
μπορούν να αποτελέσουν την έναρξη εσωστρεφών συζητήσεων.
Σύντροφοι
Στην διαδρομή της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Δημάρχων, σε όλες τις συνεδριάσεις (15/6, 5/7, 27/7, 2/3, 15/9) σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, δεν εκφράστηκε διαφορετική θέση από τους συμμετέχοντες σ’ αυτές. (πλην Ν. Καρατζά).
Θα πρέπει να γνωρίζετε το ακριβές πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων και της συμμετοχής – και έως που – των περιφερειακών οργάνων που η εγκύκλιος 7/6/2010 έθετε.
Η ειλικρίνεια, η αλήθεια , η αντικειμενικότητα και η ορθή αποτύπωση των δεδομένων οφείλει και πρέπει να είναι οδηγός μας.
Η παραχάραξη τους – στο βωμό προσωπικών και πιθανόν ευρύτερων επιδιώξεων – είναι επιζήμια για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Σύντροφοι,
σας ενημερώνω ότι βάσει της εγκυκλίου 18/11/2010 έγιναν συνεδριάσεις της Ν.Ε., Π.Ε. ενώ δεν προβλέπεται η σύγκλισή του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που εσφαλμένα αναφέρετε. Θα ήταν προτιμότερο να την μελετούσατε πριν προβείτε σε αυθαίρετες κρίσεις.
Όλες οι παράμετροι και τα ολισθήματα που συνέβησαν στον Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας είναι γνωστά σε όλους. Δεν θα επεκταθούν δημόσια, καθώς υπάρχει αποτύπωση στη συνεδρίαση της Ν.Ε.
Σύντροφοι ,
αναλαμβάνω – όπως πάντα – τις ευθύνες που μου αναλογούν , αλλά και εκείνες που δεν μου αναλογούν.
Στον πολιτικό απολογισμό η Ν.Ε., με ευθύνη διατύπωσε την προσέγγισή της σε κάθε Δήμο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ενός. Διατύπωσε επίσης δυο παραδοχές/προτάσεις:
(Απόσπασμα)
«-……Στη διαδρομή της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων εξέλιπε η πολιτική διεργασία, αναιρώντας και τον πολιτικό ρόλο των περιφερειακών οργάνων.
- Απαιτείται επαναπροσδιορισμός της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων. Η αναφορά συντρόφων για τη χρονική καθυστέρηση επιλογής και ανακοίνωσης υποψηφίων είναι ορθή, εκτιμούμε όμως ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Αυτοδιοικητικές κινήσεις και στηρίξεις με ζωντανές κοινωνικές αναφορές παρουσιάζουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον…»
Σύντροφοι,
Ο πολιτικός απολογισμός στόχο έχει στην αναφορά των όποιων παραλήψεων παρατηρηθήκαν, να συντελέσουν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων ώστε να αποφύγουμε τις ίδιες δυσκολίες στο μέλλον.
Δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι συμπεριφορές που δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος και σε καμιά περίπτωση να αποτελούν κύκλους εσωστρέφειας και αναζήτησης «ενόχων».
Επίσης συνεδρίασε η Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας με θέμα : «Απολογισμός Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών».
Δεν εκφράστηκαν από κανένα σύντροφο τέτοιες απαράδεκτες πολιτικές αναφορές όπως στο έγγραφο σας διατυπώνετε.
Εάν θέλετε πληρέστερη ενημέρωση μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα πρακτικά των οργάνων και της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων.
Το έγγραφό σας περιέχει μεμονωμένο απόσπασμα από τοποθέτηση συντρόφου που συμμετείχε στη συνεδρίαση.
Η μονομερής πληροφορία που στοχεύει στην παραχάραξη της αλήθειας σας αδικεί, αδικεί πρωτίστως τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ν.Ε.
Κατανοώ τους προφανείς λόγους.
Σύντροφοι ας μην υποκρινόμαστε.
Εκτιμώ το θέμα έχει βαθύτερες αιτίες. Έχει αφετηρία πολύ πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Απλά τώρα είναι η «αφορμή». Βέβαια γνωρίζετε ότι (πιθανόν την άνοιξη) θα πραγματοποιηθούν εκλογές Περιφερειακών Οργάνων (ΣΕ,ΝΕ,ΠΕ).
Το έγγραφό σας δυστυχώς λειτουργεί ως ιμάντας σ’αυτή την κατεύθυνση.
Σύντροφοι
ανάμεσα στον υποτελή υπαλληλικό Γραμματέα και τον Γραμματέα του κόμματος επιλέγω το δεύτερο.
Τέλος εκτιμώ ότι θα γίνουμε αποδέκτες και άλλων εγγράφων «ανάλογου ύφους» και στοχεύσεων.


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΣ Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ