Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ


Νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης
 σε 263 περιοχές 19 Νομών της χώρας

Από το Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Κτηματολόγιο Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Κτηματολόγιο ΑΕ ξεκίνησε το σχεδιασμό των επόμενων προγραμμάτων κτηματογράφησης σε συνέχεια της απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Τίνας Μπιρμπίλη, για κήρυξη του υπολοίπου της χώρας υπό κτηματογράφηση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης αφορά 263 περιοχές (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ) σε 19 Νομούς της......
 χώρας, με την κτηματογράφηση των οποίων θα καταχωριστούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 4,5 εκατ. στρέμματα και θα καταγραφούν περίπου 2 εκατ. δικαιώματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προκήρυξη των επόμενων μελετών με σκοπό την σταδιακή ένταξη και των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Εθνικό Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού των μελετών κτηματογράφησης που θα αναδείξει τους αναδόχους του νέου προγράμματος αναμένεται στις αρχές του 2011.
Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματολόγιο ΑΕ, Καθ. Απόστολος Αρβανίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η εκπλήρωση της εντολής που έχουμε πάρει από την Πολιτεία για προώθηση της ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης στην υπόλοιπη χώρα είναι σήμερα όχι μόνο εφικτή αλλά και ρεαλιστική. Με την ολοκλήρωση των πιλοτικών προγραμμάτων κτηματογράφησης και με την επιτυχή υλοποίηση των έργων υποδομής στο Γ΄ΚΠΣ, έχουμε θέσει πλέον νέες βάσεις για την επιτάχυνση της σύνταξης του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα.
Πρώτον, έχει αναπτυχθεί σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία από τα προγράμματα κτηματογράφησης που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Δεύτερον, με τα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέσα από το Γ΄ΚΠΣ διαθέτουμε πλέον μια υπερσύγχρονη υποδομή πληροφορικής, καθώς και υψηλής ποιότητας ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα που καλύπτουν το σύνολο της χώρας. Αυτά τα έργα υποδομής μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά όχι μόνο την ταχύτερη και οικονομικότερη ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, αλλά και την καλύτερη λειτουργία της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης.
Με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που επεξεργαζόμαστε και το οποίο θα κατατεθεί ως το τέλος του έτους στοχεύουμε στην ολοκλήρωση της σύνταξης του κτηματολογίου στο υπόλοιπο της χώρας εντός μίας 10ετίας.
Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε άμεσα στη διαβούλευση και εν συνεχεία την προκήρυξη της μελέτης κτηματογράφησης των 263 νέων περιοχών σε 19 Νομούς της χώρας".
Αναλυτικότερα, οι περιοχές (προ- Καποδιστριακοί ΟΤΑ) του νέου προγράμματος είναι:
ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΦΡΑΤΙΟΥ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΑΘΕΟΣ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΟΣ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΦΑΡΟΥ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ