Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συνάντηση εργασίας των συντονιστών και στελεχών
του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων,
παρουσία του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη



Συνάντηση εργασίας των συντονιστών και στελεχών του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, παρουσία του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη
Συνάντηση εργασίας των συντονιστών και στελεχών των Δήμων -μελών του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, παρουσία του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε στο ......
αίθουσα Δημοτικού Συμβούλιου, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010.
Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι Δήμοι - μέλη για το θεωρητικό υπόβαθρο του προγράμματος Υγιείς Πόλεις, για τις πολιτικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα κριτήρια που έχει θέσει για τις πόλεις μέλη και το πώς θα υλοποιηθούν στην πράξη αυτές οι πολιτικές.
Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι κάθε Δήμος - μέλος θα πρέπει να φτιάξει το προφίλ της πόλης του ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού, το οποίο θα τον οδηγήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και έχει υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις του Δ.Σ. Θεωρώ τη σημερινή συνάντηση των συντονιστών και στελεχών σημαντική, καθώς σε κάθε Δήμο μέλος δίνεται έμφαση στην λειτουργία του προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το αποτέλεσμα από την υλοποίησή του θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τω πολιτών στους τομείς της πρόνοιας, της υγείας, του περιβάλλοντος.»
Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Γ. Δ/ντρια του Δικτύου Ντ. Παπαθανασοπούλου, ο Δ/ντης του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Σ. Παπασπυρόπουλος και η Η. Σχορτσιανίτη, εκπρόσωπος του Προέδρου της Επιστημονικής επιτροπής Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας Ι. Τούντα.
Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις από τον Ιδρυτή και τέως συντονιστή του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου, Καθηγητή Άρη Σίσσουρα και την πρώην Δ/ντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για πολιτικές Υγείας της Π.Ο.Υ. και νυν επιστημονική συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων Α. Ριτσατάκη.
Θέματα σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ανέπτυξαν ο Μ. Πρώϊος Αρχιτέκτων μηχανικός, Πολεοδόμος μηχανικός, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Πολεοδόμων & Χωροτακτών, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και ο Γ. Γρηγορίου συντονιστής του Προγράμματος Δ/ντής Δ.Ο.Υ.Κ. Βόλου.
Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση των πιστοποιημένων πόλεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, του Αμαρουσίου και της Πτολεμαϊδας.