Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χαλκίδα 10 Δεκεμβρίου 2010
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ SUPER MARKETS –
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010, όπως είχε ανακοινωθεί, έλαβε χώρα η συλλογή τροφίμων για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (Πανίδου 22, Χαλκίδα, τηλ. 22210.23253), στα Καταστήματα των Super Markets ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Χαλκίδα και ΓΑΛΗΝΟΣ (σε όλα τα καταστήματα της Χαλκίδας, της Ερέτριας και της Νέας Αρτάκης).
Η ανταπόκριση των ανθρώπων και σ’ αυτό το κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας για προσφορά στον πλησίον, υπήρξε σπουδαία και συγκινητική, αν ......
αναλογιστούμε μάλιστα και την δυσκολία που υπάρχει σε όλους, λόγω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει εφέτος την Πατρίδα μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επιθυμεί και δημοσίως να εκφράσει τις ευχαριστίες του ιδίου αλλά και όλων των συνεργατών του, Κληρικών και λαϊκών, στο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, σε όλους εκείνους που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και προσέφεραν τρόφιμα για τους πολλούς πτωχούς αδελφούς μας, που καθημερινά προσέρχονται στην Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Εκκλησίας, για να βρουν βοήθεια και συμπαράσταση, όπως και στους υπευθύνους και τους εργαζομένους στα ανωτέρα καταστήματα για την βοήθειά τους σ’ αυτή την προσπάθεια.
Ο λαός μας υπήρξε πάντοτε φιλότιμος και σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, θα σταθεί και πάλι πλησίον των ενδεών και εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας.
Η συλλογή τροφίμων θα επαναληφθεί και πάλι την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, στα Καταστήματα των Super Markets ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στη Χαλκίδα και ΓΑΛΗΝΟΣ (σε όλα τα καταστήματα της Χαλκίδας, της Ερέτριας και της Νέας Αρτάκης).
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Ι.Μ.ΧΑΛΚΙΔΟΣ – ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Από το ΚΕ.Σ.Ο. της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Αρτάκη (Πλατεία Φανερωμένης - έναντι του ομωνύμου Ιερού Προσκυνήματος), ανακοινώνονται οι παρακάτω ποιμαντικές δραστηριότητες, που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια της λειτουργίας του.
Το Κέντρο είναι ανοικτό κάθε ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00 το πρωί και 17.00 έως 20.30 το απόγευμα, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις ανωτέρω ώρες στο τηλ. 22210.42590. Στα πλαίσια της λειτουργίας του ΚΕ.Σ.Ο.:
Ο κ. Αναστάσιος Χαρμαντάς – Σχολικός και Οικογενειακός Σύμβουλος, πραγματοποιεί Βιωματικές Ομάδες Γονέων, με το εξής Πρόγραμμα:
Για τους γονείς της Αρτάκης, στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο., απέναντι από το Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης, κάθε Σάββατο και ώρα 5.30 μ.μ.
o Για τους γονείς της Χαλκίδος, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, κάθε Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ.
Η κ. Ιωάννα Κορέλη – Μπουλουγούρη, Ψυχολόγος πραγματοποιεί βιωματικές ομάδες.
Πνευματικοί της Ιεράς Μητροπόλεως βρισκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων.
Λειτουργεί η Θεατρική Ομάδα «ΜΕΛΙ – ΓΑΛΑ».
· Σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 FM), ο κ. Αναστάσιος Χαρμαντάς παρουσιάζει εκπομπή με ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της οικογένειας και τίτλο «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ». Μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. και σε επανάληψη κάθε Κυριακή και ώρα 1.00 μ.μ.
· Ακόμη, μεταδίδεται και Παιδική εκπομπή με τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ», κάθε Σάββατο και ώρα 6.00 μ.μ. και σε επανάληψη κάθε Κυριακή και ώρα 5.00 μ.μ.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί και παράρτημα του ΚΕ.Σ.Ο. στην Πόλη της Ιστιαίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του στο τηλ. 22260.55646.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ