Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα με την υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει στο διάλογο διότι θεωρεί ότι το θέμα της παιδείας είναι πρωτεύων, είναι πραγματικά εθνικός στόχος να αλλάξουμε τη παιδεία μας. Είχαμε μια ουσιαστική κουβέντα με την κυρία υπουργό, θα καταθέσουμε και τις δικές μας απόψεις στη διαδικασία του......
 διαλόγου. Πιστεύουμε ότι το αρχικό κείμενο διαβούλευσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται ακόμη πολύ επεξεργασία και μελέτη στα επιμέρους θέματα. Η ουσία της υποθέσεως είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με αίσθημα ευθύνης από όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους φορείς. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα σήμερα να βρίσκεται στο επίπεδο Παιδείας που βρίσκεται, με διεθνείς εκθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μπορούμε καλύτερα και μπορούμε να γίνουμε μια χώρα όπου η Παιδεία μας θα είναι παράδειγμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Μπακογιάννη, σήμερα τον ελληνικό λαό τον απασχολεί ένα άλλο θέμα. Το θέμα των αμοιβών και το θέμα των εργασιακών σχέσεων, το θέμα των περικοπών, τι λέτε για αυτά ?
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι τελείως αντίθετη με τις λογικές των περικοπών των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιός το ζητά, διότι μέχρι τώρα το αρνούνται οι πάντες. Το αρνείται η Τρόικα και οι κοινωνικοί εταίροι, το αρνούνται όλοι και από τη χθεσινή συζήτηση που είχαμε με τη ΓΣΕΒΕΕ προκύπτει σαφώς ότι το πρόβλημα σήμερα, το δίλλημα το οποίο τίθεται, μείωση μισθών ή απολύσεις είναι το δέκατο έβδομο θέμα. Το πρόβλημα έπρεπε να τεθεί, στήριξη των επιχειρήσεων ή απολύσεις. Και η στήριξη των επιχειρήσεων προκύπτει από τη μείωση της φορολογίας, από τη μείωση του ΦΠΑ, από την ουσιαστική στήριξη των μεσαίων και κυρίως των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Είναι αδιανόητο δε να υπάρχει η λογική ότι στις ΔΕΚΟ υπάρχει το πλαφόν των χιλίων οκτακοσίων ευρώ στο δε ιδιωτικό τομέα μπορεί κάποιος να πέσει και κάτω από τα εξακόσια ευρώ. Το θεωρούμε απαράδεκτο και πιστεύουμε ότι, ότι επειδή οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση, δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να ξεχνά ότι υπάρχουν.