Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Στο τελικό στάδιο το ν/σ
για τις εργασιακές σχέσεις


"Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ρυθμιστούν, όμως είμαστε σε καλό δρόμο", δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις.....
 εργασιακές σχέσεις, κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι αν οι λεπτομέρειες αυτές ρυθμιστούν σήμερα τότε το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, αλλιώς την ερχόμενη εβδομάδα.
"Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαμε μία πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, τον ενημέρωσα για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας, καθώς και τη συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να μπορέσουμε αυτή την κρίσιμη στιγμή να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους", ανέφερε η υπουργός Εργασίας.
Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση, η κ. Κατσέλη, είπε ότι το μνημόνιο ισχύει, είναι νόμος του κράτους, υπάρχει όμως περιθώριο για βελτιωτικές κινήσεις και επανέλαβε ότι "βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".