Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ– ΠΑ.ΣΟ.Κ.
5 Απριλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρέμβαση του Συμεών Κεδίκογλου
για τη συνέχιση του δρομολογίου
του Αγ. Γεώργιος Λιχάδας – Αγ. Κωνσταντίνος

Κατόπιν αιτήματος πολιτών και φορέων της Βόρειας Εύβοιας προς τον βουλευτή για τη συνέχιση της εκτέλεσης του δρομολογίου Αγ. Γεώργιος Λιχάδας – Αγ. Κωνσταντίνος του πλοίου Αίαντας, ο κ.Κεδίκογλου ήρθε σε επαφή με το γραφείο του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Διαμαντίδη και με τη Γενική Γραμματεία Θαλάσσιων Υποθέσεων, προκειμένου να ....
διερευνήσει γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το δρομολόγιο και αν και πόσο σύντομα μπορεί το πλοίο να επανέλθει στη γραμμή.
Πράγματι, σύμφωνα με το Υπουργείο, το πλοίο οφείλει να συνεχίσει την εκτέλεση του δρομολογίου και μη εγκεκριμένα παραμένει εκτός, γι’ αυτό και το Λιμεναρχείο Αιδηψού έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κυρώσεων.
Ωστόσο, μετά και από τις πιέσεις του βουλευτή, η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει δεσμευθεί προς την αρμόδια Γενική Γραμματεία Θαλασσίων Υποθέσεων ότι θα ξεκινήσει πάλι το δρομολόγιο πριν από το Πάσχα. Το πλοίο Αίαντας έχει αλλάξει ως προς ιδιοκτησιακό καθεστώς και η ιδιοκτήτρια εταιρία που το έχει διαβεβαιώνει τη Γενική Γραμματεία ότι θα αποστείλει στη Γενική Γραμματεία τα σχετικά έγγραφα που οφείλει και θα ολοκληρώσει την απαιτούμενη διαδικασία πριν το Πάσχα.
Ο κ. Κεδίκογλου πιστεύει ότι η διακοπή του δρομολογίου έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του τόπου και δυσχεραίνει την κυκλοφορία των πολιτών του βορειότερου άκρου της Βόρειας Εύβοιας με τις γύρω περιοχές. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά του για την έκτακτη μεταφορά των κατοίκων για την άμεση νοσηλεία τους, την αναβάθμιση της περιοχής και τη διακίνηση των τουριστών, ο βουλευτής παραμένει σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο παρακολουθώντας αν η εταιρία θα υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της και ο Αίαντας ξαναμπεί στην ακτοπλοϊκή γραμμή.