Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΟ ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Άλλη μια σημαντική και δύσκολη νίκη πέτυχε χθες ο Νηλέας στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Ευβοίας. Για την 23η αγωνιστική νίκησε με 1-0 την ΑΕ Ληλαντίου και παρέμεινε στην πρώτη της θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό μπροστά από τα Αλάτσατα κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε. Η ομάδα μας αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες, αλλά όλοι οι ποδοσφαιριστές, πάρα το άγχος που είναι λογικό να υπάρχει, έδωσαν τον.....
 καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν στη νίκη, απέναντι σε μια νεανική και καλοδουλεμένη ομάδα, που αγωνίστηκε με πείσμα και που χωρίς υπερβολή ήταν η καλύτερη που πέρασε φέτος από το Νεοχώρι.
Οι ποδοσφαιριστές του Νηλέα μπήκαν δυνατά στον αγώνα κι έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 7' σουτ του Μυτάφη ο τερματοφύλακας του Ληλαντίου απέκρουσε σε κόρνερ, στο 12' σουτ του Πούρη σταμάτησε σε αμυντικό πάνω στη γραμμή και στο 20' από κόρνερ του Ζωντού ο αμυντικός έδιωξε με κεφαλιά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Στο 26ο λεπτό από μπαλιά του Μυτάφη, ο Παπακωνσταντίνου με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ. Το Ληλάντιο απείλησε 2-3 φορές στο πρώτο ημίχρονο κυρίως από στημένες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς άνοιξε περισσότερο.
Ο Νηλέας προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, για να κλειδώσει τη νίκη και το Ληλάντιο για να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Καμία ομάδα δεν τα κατάφερε παρότι χάθηκαν ευκαιρίες κι από τις δύο πλευρές. Οι πιο σημαντικές ήταν: Στο 73' σέντρα-σουτ του Ζωντού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 80' ωραία προσπάθεια και σουτ του Μυτάφη ανάγκασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να κάνει την απόκρουση του αγώνα και στο 89' με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα, ο Παπαρήγας πλάσαρε, αλλά ο αμυντικός απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Το Ληλάντιο είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο 65' όταν σουτ από κοντά κατέληξε στο δοκάρι του Παπαχρήστου.
Οι παίκτες της ομάδας μας ζήτησαν πέναλντυ σε χέρι αμυντικού στο 55'.
Δίκαιο το αποτέλεσμα με το Νηλέα να διατηρεί την καλή παράδοση και να πετυχαίνει την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με αντίπαλο τον ΑΕ Ληλαντίου. Εκτός από τις απουσίες, ο προπονητής της ομάδας μας Αργύρης Μαστραγγελής, στη διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, αλλά οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο κάλυψαν επάξια τα κενά. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα διαθέτει βάθος και μπορεί να βασίζεται σε όλους του ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, βασιζόμενη και σε παιδιά ηλικίας 16, 17 και 18 χρονών.
Η σύνθεση του Νηλέα ήταν η εξής:Παπαχρήστος, Μπονός, Πούρης, Μούντριχας Σ.(35' λ.τ. Κότσαρης Γ. του Α.), Κότσαρης Α., Κότσαρης Σ. (68' λ.τ. Μακρής), Παπαρήγας, Ζωντός Γ., Παπακωνσταντίνου, Μυτάφης, Σαμαράς Σ. του Ε. (83' Καρλής Γ.)
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται την ερχόμενο Σάββατο και η ομάδα μας θα αγωνιστεί στις 5:00 το απόγευμα στα Φύλλα με αντίπαλο τον Μιαούλη.
 Την Κυριακή στις 5:30 για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος νέων της Εύβοιας ο Νηλέας θα αντιμετωπίσει τη ομάδα των Ερέτρεια/Ακαδημία Ερέτρειας. Ο νικητής θα προκριθεί στο μεγάλο τελικό ενώ ο ηττημένος θα αγωνιστεί για την τρίτη θέση στο μικρό τελικό.