Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ.
 και βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου
για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Είναι μια υπόκλιση στο αγαθό της υγείας της πνευματικής και της σωματικής. Είναι ωστόσο και μια σπονδή στο κοινωνικό κράτος. Για αυτό έχουν δώσει αγώνες οι πολίτες σε όλο τον κόσμο. Η δημόσια υγεία είναι σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού κράτους. Είναι το αντίδωρο της οικονομικής ευμάρειας αλλά .....
και η φροντίδα των φτωχότερων.
Στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο οι παροχές υγείας μειώνονται σταδιακά. Το Μνημόνιο έχει “αποφασίσει” για εμάς μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα, εισιτήριο στα Νοσοκομεία και σε λίγο πιθανότατα συμμετοχή στα νοσήλεια. Ακόμα και κλείσιμο ή υποβάθμιση νοσοκομείων προβλέπεται στο Μνημόνιο 4.
Η Εύβοια είναι η δεύτερη μεταξύ των Νομών στην … μετανάστευση ασθενών στην Αθήνα. 47,5% των ασθενών πάνε Αθήνα λόγω έλλειψης κλινών, συνθηκών και ειδικοτήτων. Μόνο οι Κυκλάδες μας ξεπερνάνε.
Στην προηγούμενη διακυβέρνηση έκανα ότι μπορούσα για την υγεία στην Εύβοια. Έπαιξα πρωταγωνιστικό ρόλο στην μετατροπή του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας σε μικρό νοσοκομείο με 13 κλίνες. Συνέβαλα στον εξοπλισμό νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης και στην ίδρυση μονάδος τεχνητού νεφρού στην τελευταία και στον διορισμό πολλών επικουρικών ιατρών με ειδικότητα. Τέλος η Νέα Δημοκρατία σχεδίασε και δημοπράτησε ένα νέο νοσοκομείο στη Χαλκίδα που ωστόσο δεν ξεκίνησε λόγω κακής προετοιμασίας στο οικόπεδο. ΚΑΚΩΣ.
Ωστόσο σήμερα μετά 18 μήνες ΠΑΣΟΚ έχουμε τα εξής: κανένας επικουρικός ιατρός, σταμάτημα εργασιών στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, απειλή για υποβάθμιση νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης και πλήρης ερήμωση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου. Όσο για το νοσοκομείο Χαλκίδας το απένταξαν από το ΕΣΠΑ και αφού τους “τσακώσαμε” τώρα τρέχουν να τα μπαλώσουν.
Είχαμε πει ότι το Μνημόνιο είναι παγίδα. Σήμερα όχι μόνο δικαιωνόμαστε, χάνουν οι Έλληνες και οι κάτοικοι της Εύβοιας λόγω μιας διαλυμένης κυβέρνησης.Χαλκίδα 5-4-2011