Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ


Ως «χούντα» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μιλώντας από τη φυλακή, υποστήριξε ότι ο Βασίλης Καρράς είναι ο πραγματικός μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου εδώ και τρία χρόνια! Ο μέχρι πρότινος «ισχυρός» άνδρας της ομάδας του Βόλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM Μαγνησίας τόνισε ότι πρόκειται για «μαύρη μέρα», αυτή που ζει ολόκληρη η πόλη, αλλά και ο ίδιος. Μάλιστα, δήλωσε ότι η ομάδα έκανε καταγγελία στη FIFA για πολιτική παρέμβαση.

«Σήμερα ο κόσμος του Βόλου βιώνει, όπως κι εγώ, μια μαύρη μέρα μέσα στα σωθικά μας. Όταν βγαίνει η Ζήση (σ.σ. αντιπρόεδρος της Βουλής) και σύσσωμα τα ΜΜΕ και μιλούν για πολιτική απόφαση, τότε αυτό σημαίνει ότι δικαιώνεται η ομάδα. Βιώνω κι.......
εγώ την αδικία, το παλεύω. Αγωνίζομαι και θα βγω πιο δυνατός από εδώ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει προβλήματα. Εκπροσωπεί τον νομό Μαγνησίας και την πόλη του Βόλου. Δεν διαλύουν έτσι τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης πόλης. Αυτή η απόφαση γυρίζει πίσω σε αυτούς», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Πριν από τρία χρόνια ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος σύντομα θα στείλει επίσημη δήλωσή του, αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Κάποιοι το ανακάλυψαν χθες. Εγώ προέτρεψα τον κουμπάρο μου να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Το 60-65% το κατέχει ο Βασίλης Κεσογλίδης κι εγώ. Το είχαμε πει αυτό πριν από δύο χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν προστεθεί περίπου 900-950 άτομα, που έχουν πάρει μετοχές. Σε όγκο το μετοχολόγιο έχει πολλά άτομα. Εκτός της ανακοίνωσης του Βασίλη Καρρά, θα βγάλω κι εγώ ανακοίνωση, με την οποία θα λέω πως δίνω τις μετοχές μου δωρεάν στον όμορφο κόσμο του Βόλου».

Για την απόφαση της ΕΕΑ, επισήμανε: «Η απόφαση της ΕΕΑ είναι παράνομη, είναι φωτογραφική απόφαση απέναντι σε μένα και τον Ολυμπιακό Βόλου, και αντίθετα με την ΑΕΚ, που πήρε προθεσμία, σε εμάς δεν δόθηκε. Στον Ολυμπιακό Βόλου δεν έδωσαν προθεσμία για να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών από τον Μπέο που δεν τον θέλουν, σε όποιον άλλο θέλετε. Την προηγούμενη Δευτέρα διορίστηκαν νέα μέλη στην Επιτροπή. Και για να ξέρετε πως εκτίθενται και οι ίδιοι. Την περασμένη εβδομάδα, επικοινώνησαν μαζί μας, και μας είπαν πως έληξε η φορολογική ενημερότητα και η ΠΑΕ έβγαλε νέα ενημερότητα και την έστειλε.

Και στη συνέχεια επικοινώνησαν από την ομάδα με την επιτροπή για το αν υπάρχουν άλλες ελλείψεις και τους απάντησαν πως όλα είναι πλήρη. Στη συνέχεια, υπήρξε διαρροή για τις επτά ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Εμείς στείλαμε έγγραφο για να μας πουν τι χρειάζεται, δεν μας απάντησαν ποτέ. Έγινε κατάχρηση εξουσίας. Εδώ είναι ένα άλλο θέμα, θα δείξει αν ο Πιλάβιος θα δεχτεί την ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Το 2008 η ΕΕΑ δεν είχε δώσει άδεια στη Δόξα Δράμας, αλλά τότε η απόφαση δεν είχε γίνει δεκτή. Και όταν υπήρχε πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ του Μπατατούδη, έγιναν ανενεργές οι μετοχές του. Δεν γίνεται κάθε φορά να λαμβάνονται για τα ίδια θέματα διαφορετικές αποφάσεις. Φαίνεται πως έχουν πρόβλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου και με τον Αχιλλέα Μπέο».

Για το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου: «Σε λίγο θα γίνει η συνάντηση φορέων της πόλης και φιλάθλων. Αν υπάρχει ένα ποσοστό σεβασμού στο πρόσωπό μου, θα ήθελα να κάνω έκκληση στους φιλάθλους που έχουμε δεθεί, να απέχουν κάθε ενέργεια βίας που στιγματίζει τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε αυτές τις στιγμές αγανάκτησης, χάνουν το δίκιο τους, γιατί χάνονται περιουσίες, αυτών που δεν φταίνε. Να διαμαρτυρηθούν ήπια και να μην φτάσουν στα άκρα και να καταστρέφουν περιουσίες. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου έχουν κουλτούρα και δεν τους ταιριάζει τέτοια συμπεριφορά».

Για το αν έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση: «Όταν σε μια κυβέρνηση ασχολούνται με τον Αχιλλέα Μπέο, με έχουν στοχοποιήσει και δεν καταλαβαίνουν πως τελικά θα με κάνουν ήρωα».

Για το πώς θα αντιδράσει η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ, σχολίασε: «Δεν έχουν καμία σχέση με την απόφαση. Και η ΕΠΟ και η διοργανώτρια αρχή οφείλουν να αντιδράσουν, γιατί έχει γίνει πολιτική παρέμβαση. Να ξέρετε, πως εγώ ενημερώνομαι για ένα δημιούργημα δικό μου, γιατί την αγαπώ την ομάδα. Μαθαίνω και μιλάω με δημοσιογράφους και μέλη του ΔΣ, αλλά δεν ασκώ διοίκηση, όπως νομίζουν. Έμαθα πως σήμερα το πρωί έκανε επίσημη καταγγελία στη FIFA».

Για την ΕΕΑ, πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει το δικαίωμα, σε μια περίοδο που ανθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα, να μην επανεξετάζει το θέμα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Η ΕΕΑ δεν μπορεί να καταστρέψει μια ομάδα, μια πόλη. Δεν μπορεί να στερήσουν την ομάδα από την πόλη, επειδή τα έχουν με τον Αχιλλέα Μπέο.

Το 2008 ο Ολυμπιακός Βόλου χρωστούσε και δεν είχε όλα τα δικαιολογητικά και δεν πήρε την άδεια και υποβιβάστηκε. Εκεί έκρινε σωστά. Εδώ τώρα είναι όλα νόμιμα και τέλεια στον φάκελο. Ας έκρινε ανενεργές τις μετοχές μου. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Αν νομίζουν ότι αυτοί δεν θα κριθούν, είναι γελασμένοι. Όλες οι χούντες κάποτε πέφτουν».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει πάρει άδεια και από την ΕΠΟ και την UEFA, υπογράμμισε:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου ελέγχθηκε τον Μάιο του 2011 και πήρε την άδεια σύμφωνα με τα όσα ορίζει η UEFA. Η ΕΕΑ δεν μπορεί να τα ακυρώσει αυτά. Την προστασία της ομάδας την έχουν αναλάβει το ΔΣ και οι δικηγόροι και θα δικαιωθούν. Αυτό το λάθος που έγινε, υπάρχουν ικανά στελέχη που υπηρετούν τη δημοκρατία, θα βρουν τον τρόπο να ανατρέψουν αυτή την απόφαση».

Για τις φήμες που θέλουν συγκεκριμένο άτομο να βρίσκεται πίσω από την απόφαση, ξεκαθάρισε: «Ξέρω ποιοι κρύβονται από πίσω από την κίνηση. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα. Μαζί με τον κόσμο και τους συνεργάτες του έχουμε φτάσει εκεί που είμαστε. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει ανάγκη πλέον κανέναν Αχιλλέα Μπέο, μόνο τον κόσμο του. Ουδείς αναντικατάστατος. Δεν με πειράζει αν κάποια μεγάλη οικογένεια βρίσκεται πίσω από την πολιτική παραπομπή μου. Εγώ θα παλέψω νόμιμα. Να πάρουν παράδειγμα οι κ. Καρτάλης και κα Ζήση, από τους πολιτικούς της Κρήτης που κατάφεραν να ανατρέψουν μια κατάσταση για τον ΟΦΗ. Και μάλιστα, σε μια περίπτωση που ο ΟΦΗ είχε άδικο και όλοι οι άλλοι δίκιο».

Για το παρασκήνιο της απόφασης της ΕΕΑ: «Την Τρίτη το μεσημέρι, πριν βγάλουν τα μέλη της ΕΕΑ απόφαση, με την οποία θα έδιναν την άδεια και στις 16 ομάδες, τους κάλεσε ο Μπιτσαξής στο γραφείο του και τους είπε πως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν πρέπει να πάρουν άδεια, να βρουν τον τρόπο για να γίνει αυτό. Αυτό έγινε και σας το λέω για να το μάθει και ο κόσμος».