Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ


«Ξεκινάει το πρωτάθλημα, έστω και με 14 ομάδες», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λιγκ, Πατρίκ Κομνηνός, παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν εξέδωσε αποφάσεις για άδεια συμμετοχής στις ΠΑΕ Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνεται ο αριθμός των «16» ομάδων που απαιτείται να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος! Έτσι, η ....
διοργανώτρια αρχή έστειλε νέα προκήρυξη στις ΠΑΕ για... 14+2 ομάδες!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο Πατρίκ Κομνηνός, δήλωσε ότι: «Ζυγίζοντας όλα τα θέματα και όλες τις απόψεις καταλήξαμε στην απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορούσε να μας εγγυηθεί ότι σε δύο εβδομάδες θα είχαν λυθεί όλες οι εκκρεμότητες».

Την ώρα που γίνονταν, όμως, αυτές οι δηλώσεις, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η ΕΕΑ δεν εξέδωσε πιστοποιητικό και άδεια συμμετοχής στις ΠΑΕ Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, όπως είχε «αιτηθεί» από την Τετάρτη η Σούπερ Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες που μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι 14. 

Πρακτικά, αυτό με βάση όσα ορίζει το καταστατικό της διοργανώτρια αρχής, σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς απαιτούνται 16 ομάδες με πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ωστόσο, ο κ. Κομνηνός, απάντησε στη συγκεκριμένη πληροφορία, λέγοντας: «Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της Ε.Ε.Α. για τη διεξαγωγή των αγώνων το Σαββατοκύριακο. Είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, καθώς και ορισμένα από τα ονόματα των συλλόγων, αλλά όχι όλα. Γενικώς πιστεύω ότι ούτε η ΕΕΑ, ούτε η ΕΠΟ θέλουν ή είναι αρμόδιες να αναβάλουν την έναρξη του πρωταθλήματος».

Μάλιστα, ο κ. Κομνηνός τόνισε ότι η απόφαση για έναρξη του πρωταθλήματος δεν πάρθηκε αποκλειστικά λόγω της ποινικής ρήτρας με τη Nova: «Η Nova είναι ίσως ο μοναδικός αξιόπιστος συνεργάτης της Λίγκας και συμπορευόμαστε άριστα».

Η διοργανώτρια αρχή, αφού έγινε γνωστό ότι η ΕΕΑ επισήμως δεν εξέδωσε τα άλλα δύο πιστοποιητικά που χρειάζονταν για την έναρξη του πρωταθλήματος, έστειλε νέα προκήρυξη στις ΠΑΕ για... 14+2 ομάδες! Το νέο πρωτάθλημα δηλαδή, περιλαμβάνει 14 ΠΑΕ και για τις υπόλοιπες δύο θα στείλει νέα συμπληρωματική προκήρυξη όταν οριστικοποιηθούν οι δύο σύλλογοι που θα πάρουν τις θέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας!

Δεν «μπλοκάρει» η ΕΕΑ, αλλά...

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίασή της, μέσα στο οποίο δεν εκφράζει πουθενά την αντίρρηση της για την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, αναφέρει ότι θα εξετάσει τους φακέλους των ομάδων της Β’ και Γ’ Εθνικής την 1ηη Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να ισχύει ότι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας δεν διαθέτουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Έτσι, η Σούπερ Λιγκ διαθέτει 14 ομάδες που υπογράφουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος και απομένει να φανεί εάν η διοργανώτρια αρχή θα παραβεί τον κανονισμό που αναφέρει ότι για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος πρέπει να υπογράψουν 16 ομάδες.

Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, έγινε γνωστό ότι η ΑΕΚ πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής, έγινε αναφορά στην διευκρινίσεις από τους νομικούς του ΠΑΟΚ για το θέμα μεταβίβασης μετοχών στους Σαχπατζίδη - Φλωρίδη ενώ αναβλήθηκε η αντίστοιχη διαδικασία για το θέμα Ηρακλή και Ανδρέα Παντελή.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΕΑ:
«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1. Απέρριψε το αίτημα της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. για μεταβίβαση μετοχών στον κ. Κουζούνη, διότι από το φάκελο που υπεβλήθη στην επιτροπή, προκύπτει ότι δεν έχει την απαραίτητη οικονομική επάρκεια.

2. Χορήγησε το πιστοποιητικό άρθρο 77 Α στην Π.Α.Ε. ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, μετά την προσκόμιση έγκυρου πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

3. Κατόπιν σχετικής προσκλήσεως άκουσε τις διευκρινίσεις που διατύπωσαν οι νομικοί παραστάτες της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και των κ. κ. Σαχπατζίδη και Φλωρίδη, σχετικά με τη φημολογούμενη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ στους ως άνω. Η επιτροπή επεσήμανε τους κανόνες που διέπουν τη νόμιμη μεταβίβαση μετοχών και τις συνέπειες τυχόν παράβασης των κανόνων αυτών.

4. Ανέβαλλε κατόπιν αιτήματος της Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ την ακρόαση διευκρινίσεων για τη φερόμενη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών της στον κ. Παντελή και απηύθυνε δημόσια σύσταση για την τήρηση των κανόνων που διέπουν τη νόμιμη μεταβίβαση μετοχών.

5. Τέλος στη συνεδρίασή της, την 1η Σεπτεμβρίου 2011, θα εξετάσει τους φακέλους των Π.Α.Ε. της Β΄ και Γ΄ Εθνικής».