Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Δεύτεροι κατά σειρά στη λίστα των ευτυχισμένων,
οι έλληνες!

Έρευνα μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «foundation for future studies», που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας, έδειξε πώς οι έλληνες έχουν την τιμητική, της δεύτερης κατά σειρά θέσης στο κατάλογο με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης, παρά την οικονομική κρίση. 
Παρ’ όλα αυτά η Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία, και Ρωσία, είναι οι.......
επικρατέστερες 13 χώρες της Ευρώπης που δηλώνουν ότι ξεχειλίζουν από ευτυχία.  
Οι Δανοί έχουν το υψηλότερο ποσοστό της ευτυχίας που φτάνει στο 96%, ενώ οι έλληνες έρχονται δεύτεροι σε ποσοστό 80%.
Ωστόσο, τις δυο τελευταίες θέσεις το καταλόγου , τις καλύπτουν οι Πολωνοί με 50% ποσοστό, και οι Ρώσοι 20 χρόνια μετά την Σοβιετική Ένωση, δείχνουν να είναι ευχαριστημένοι που εμφανίζονται με ποσοστό ευτυχίας, που αγγίσει μόνο το 37%. Συμπερασματικά η έρευνα κατέληξε πως το 1/3 των Ευρωπαίων, δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι για την ζωή τους, παρά τις οικονομικές συγκυρίες που βιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.  
Πάντως θετικό είναι το πόρισμα για τους ερευνητές, το γεγονός, ότι «οι νέοι της Ευρώπης» είναι εκείνοι που ψηφίζουν σε μεγάλο ποσοστό ευτυχίας, παρά τις όποιες συνθήκες κρίσης, αφού απ’ ότι φαίνεται η ελπίδα και η αισιοδοξία, φαίνεται να είναι σημαντική ασπίδα προστασίας, για την ευτυχία τους.