Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Άγκελα Μέρκελ.
«Η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου»

Η Γερμανίδα καγκελάριος «Άγκελα Μέρκελ», σύμφωνα με τη λίστα του «Forbes», και παρά την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει, κρατά την πρώτη θέση, με τις ισχυρότερες γυναίκες στο κόσμο. 
Η λίστα του «Forbes», ίσως να είναι και η πιο έγκυρη πηγή, αν θέλει να γνωρίζει κάποιος, τους οικονομικά ισχυρότερους, καθώς και άλλες παρόμοιες κατηγορίες.
Την δεύτερη θέση κατακτά η.....
αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον, ενώ την τρίτη θέση παραλαμβάνει η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Στην συνέχεια ακολουθούν η Ινδή επικεφαλής τη PepsiCo, Ίντρα Νουούβι που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, και η coo του Facebook, Σεριλ Σαντμπεργκ στην πέμπτη θέση, η σύζυγος και συνιδρύτρια του Gates Foundation, Μελίντα, στην έκτη θέση.
 Ακολουθεί, η Σόνια Γκάντι, η Μισέλ Ομπάμα, Κριστίν Λαγκάρντ και η τελευταία που κλείνει την δεκάδα είναι η διοικητική σύμβουλος της Kraft Foods, Αΐριν Ρόζενφελντ.
Πάντως, από τις θέσεις αυτές δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η «Lady Gaga», η οποία βρίσκεται στην ενδέκατη θέση, ανάμεσα σε επιχειρηματίες, πολιτικούς και μεγάλες προσωπικότητες.