Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Σούπερ Μαμάδες στο δρόμο για την κατάθλιψη!

Οι εργασιομανείς μητέρες που απαιτούν από τον εαυτό τους να είναι ταυτόχρονα καλοί σύζυγοι αλλά και καλές μητέρες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη από εκείνες τις γυναίκες που ξέρουν καλά πώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα. Σύμφωνα με την ερευνήτρια κοινωνιολόγο Δρ Κατρίνα Λιουπ του πανεπιστήμιου της .........
Ουάσιγκτον, αναφέρει πώς μια γυναίκα μπορεί να συνδυάσει την εργασία και την μητρότητα, εάν πάψει να είναι υπερβολική και τέλεια σε κάποια πράγματα. 
Στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνικής Εταιρείας στο Λας Βέγκας η Δρ Λιουπ ανέλυσε στοιχεία από 1.600 παντρεμένες 40άρες γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν και είχαν παιδιά.
Οι απαντήσεις τους έδειξαν, πώς όσες μητέρες δεν εργάζονταν είχαν στην κατοχή τους περισσότερα καταθλιπτικά στοιχεία από εκείνες που εργάζονταν γεγονός που σχετίζεται με ευρήματα προγενέστερων μελετών. 
Αποτέλεσμα της μελέτης αυτής είναι πώς η εργασία είναι υπέρ για την ψυχική υγεία των γυναικών, σύμφωνα με τη Δρ Κατρίνα Λιουπ.  
Παρόλα αυτά όμως η κοινωνιολόγος συνιστά στις εργαζόμενες μητέρες πώς θα πρέπει να αποδεχθούν ότι η ισορροπία της εργασίας και της οικογένειας είναι δύσκολη, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να αισθάνονται ένοχες ή αποτυχημένες εάν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις τους.