Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΧΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ΤΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΑΙ ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/4

 Το Σάββατο 7 Απριλίου θα διεξαχθούν τα Play Off και οι τελικοί του 1ου Τουρνουά των Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην Αττική.
Στη γιορτή για τα παιδιά θα είναι και η ....
σχολή μας με τα τμήματα τζούνιορ και προτζούνιορ που θα παίξουν παιχνίδια με  άλλες σχολές.  
Η πολλή επιτυχημένη διοργάνωση που ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή των επίσημων Σχολών Ποδοσφαίρου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Αλίμου, Βάρης, Ελαιώνα, Παλλήνης, Χαλανδρίου και Ταύρου, ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο 7 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Προπονητικού Κέντρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στον Αγ. Ι. Ρέντη.
Οι αγώνες των Play Off των ηλικιακών τμημάτων 2003-2004 και 2001-2002 θα ξεκινήσουν στις 09:00 και θα ολοκληρωθούν στις 11:00 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι μικροί και μεγάλοι τελικοί.

Θα ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων στους νικητές και οι βραβεύσεις των πρώτων σκόρερ,  των MVP και το βραβείο Fair Play.
Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, που ούτως ή άλλως  δεν έχουν την πρωτεύουσα σημασία για το τουρνουά των Σχολών μας, θα βραβευθούν όλοι οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές για τη συμμετοχή τους , την ευγενή άμιλλα και κυρίως για το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε που επέδειξαν καθ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.


ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
Σε Eπιμορφωτικό Σεμινάριο  των Προπονητών Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ βρέθηκαν οι προπονητές της σχολής το Σάββατο 31/3 και την Κυριακή 1/4.
Στους προπονητές των Σχολών που ήρθαν από όλη την ελληνική επικράτεια, έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν από τη Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και στη συνέχεια ακολούθησε το πρώτο μέρος των θεωρητικών παρουσιάσεων.

Ομιλητές την πρώτη μέρα ήταν οι κύριοι Χαράλαμος Ζελενίτσας, Διευθυντής της Ακαδημίας και κύριος Νίκος Τοπολιάτης, Προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-14 παρουσίασαν τεχνικά θέματα που αφορούν στην αγωνιστική φιλοσοφία της Ακαδημίας και στην προπονητική εφαρμογή της, στις Σχολές Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Μετά το πέρας της συνεδρίας στην αίθουσα, οι προπονητές των Σχολών είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την προπόνηση της Α' ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Στη συνέχεια ακολούθησαν πρακτικές ασκήσεις στο γήπεδο τις οποίες παρουσίασαν ο κύριος Δημήτρης Τερεζόπουλος προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-17, ο κύριος Μίλαν Παύλοβιτς, προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-15 και ο γυμναστής της Ακαδημίας, κύριος Θανάσης Ρωσσίδης.

Στο τελευταίο μέρος της ημέρας, κάθε Σχολή παρουσίασε στο γήπεδο συγκεκριμένες ασκήσεις τiς οποίες είχε προετοιμάσει σύμφωνα με της οδηγίες της Διεύθυνσης Ακαδημίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχολή  μας παρουσίασε θέμα, το οποίο είχε δώσει η Διεύθυνση Ακαδημίας  και όλοι ενθουσιάστηκαν από τον τρόπο που παρουσιάστηκε.
Την δεύτερη μέρα  στο θεωρητικό μέρος ο Υπεύθυνος του Προπονητικού Προγραμματισμού της Ακαδημίας κύριος Αλεξ Κάσερες, ανέλυσε θέματα που αφορούν στην τακτική φιλοσοφία των Αγωνιστικών Τμημάτων Υποδομής και στην πρακτική εφαρμογή τους για τις μικρές ηλικίες. Στη συνέχεια ο κύριος Χρήστος Θεοδώρου, Προπονητής τερματοφυλάκων της Ακαδημίας εξήγησε βασικές αρχές για την τεχνική των τερματοφυλάκων.

Το θεωρητικό μέρος έκλεισε ο Τεχνικός Σύμβουλος και Scout της Ακαδημίας κύριος Γιώργος Αμανατίδης, παρουσιάζοντας τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Διεύθυνσης Ακαδημίας στον τομέα του Scouting και αναλύοντας τις πτυχές της συνεργασίας με τις Σχολές Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, για την ανίχνευση και αξιολόγηση νεαρών ποδοσφαιριστών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο πρακτικό κομμάτι οι προπονητές παρακολούθησαν μέρος του αγώνα του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-10 του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τον Ηρακλή Περιστερίου και ακολούθησαν οι ασκήσεις στο γήπεδο, τις οποίες παρουσίασαν ο κύριος Σίνισα Γκόγκιτς προπονητής του Αγωνιστικού Τμήματος Κ-20, ο κύριος Φώτης Παπαπαναγής, προπονητής των Αγωνιστικών Τμημάτων Κ-13 και Κ-10 και για τους τερματοφύλακες ο κύριος Θεοδώρου.


Το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Προπονητών Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, που τόνισαν τη σημασία που έχει για αυτούς η συνεχής προσπάθεια που καταβάλει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η Ακαδημία, για να τους παρέχει όλα τα εφόδια και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την εργασία τους και την αθλητική διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών.
Οι επιμορφωτικές δραστηριότητες της Διεύθυνσης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου συνεχίζονται και σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ενέργειες τις στο τομέα της αθλητικής παιδοψυχολογίας.