Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ             

Χάριτι Θεού και ψήφοις των αδελφών της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, σήμερα Σάββατο 7 Απριλίου 2012, μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, εξελέγη νέος Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, άχρι τούδε Γραμματεύς αυτής, εις διαδοχήν του προ 9 ημερών κοιμηθέντος Ηγουμένου, Γέροντος Κυρίλλου Γεραντώνη.            
Στη πρωινή Θεία Λειτουργία, κατά την οποία μνημονεύθηκε ιδιαιτέρως ο μακαριστός Γέροντας Κύριλλος, λόγω της συμπληρώσεως εννέα ημερών από την μακαρία κοίμησή του, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκρινόμενος στο ομόφωνο αίτημα απάντων των πατέρων της....
Ιεράς Μονής για να παρίσταται ανάμεσά τους κατ’ αυτή την ημέρα, ενώ λειτούργησαν οι ιερομόναχοι της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.
Αμέσως μετά, διεξήχθησαν από την Αδελφότητα οι εκλογές, σε άριστο κλίμα, με όλους τους πατέρες της Μονής να διαπνέονται από αισθήματα εκκλησιαστικής ενότητας και αγάπης, κατά τις οποίες εξελέγη Ηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης και οι Ιερομόναχος Άνθιμος Παπαθανασόπουλος και Μοναχός Νικόδημος Τσιλίκος, ως Ηγουμενοσύμβουλοι. 
Τα σχετικά πρακτικά των εκλογών, υπεβλήθησαν προς έγκρισιν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος θα διενεργήσει αρμοδίως τον διορισμό των εκλεγέντων, ενώ θα ανακοινώσει προσεχώς και την ημερομηνία πραγματοποιήσεως της Ενθρονίσεως του νέου Ηγουμένου.
Ο νέος Ηγούμενος π. Γαβριήλ (κατά κόσμον Γεώργιος Εμμανουηλίδης) εγεννήθη από ευσεβείς γονείς στην Βέροια το 1959, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. 
Εισήχθη, κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων στο Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1978 και το 1981 από το Νομικό Τμήμα της αυτής Σχολής, ενώ το 2008 από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Άσκησε ενεργό Δικηγορία στην Αθήνα, στη δεκαετία του 1980, υπηρέτησε μάλιστα και ως νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Πίστεως. 
Στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ προσήλθε στις 15 Ιουλίου 1990, εγκαταλείψας την δικηγορία και έλαβε την ευχή της ρασοφορίας στις 23 Απριλίου 1991 από τον τότε Ηγούμενο, μακαριστό όσιο Γέροντα Ιάκωβο (Τσαλίκη), λαβών το όνομα Γαβριήλ. Το σχήμα του μοναχού έλαβε στις 24 Μαρτίου 1993 από τον μακαριστό Γέροντα Κύριλλο Γεραντώνη. 
Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Νοεμβρίου 2006 και Πρεσβύτερος στις 6 Αυγούστου 2007, ενώ έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου την 1 Νοεμβρίου 2008, υπό των σεπτών χειρών του Σεβασμωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ευχόμεθα, ο νέος Ηγούμενος π. Γαβριήλ, μαθητεύσας πλησίον των μακαριστών Γερόντων Ιακώβου Τσαλίκη και Κυρίλλου Γεραντώνη, τον οποίον, μάλιστα, με πνεύμα αληθούς αυτοθυσίας και γνήσιας υιικής αγάπης υπηρέτησε ιδιαιτέρως στο διάστημα της ασθενείας του, σε συνεργασία με τους εκελεγέντας Ηγουμενοσυμβούλους π. Άνθιμο και π. Νικόδημο αλλά και όλους τους πατέρες της ακμάζουσας Αδελφότητος του Οσίου Δαυΐδ, να αγωνιστεί για την καλλιέργεια του αληθούς μοναχικού ήθους και την συνέχιση της παντοειδούς προσφοράς της Ιεράς Μονής του Γέροντος στην Εκκλησία του Χριστού.
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 00 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
www.imchalkidos.gr - imchalkidos@yahoo.gr