Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θήβα στις 4 Απριλίου 2012 ημερίδα με θέμα:
«Νέες Ιδέες και Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας».
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Σταμάτης Καπελέρης, και χαιρετισμούς απεύθυναν ο ...
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλ. Περγαντάς, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Κανελλόπουλος και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, τονίζοντας τη σημασία της ενασχόλησης των αγροτών και όχι μόνο στη γεωργία με νέες καινοτόμες καλλιέργειες.
Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν:
  • Φουλίδη Άννα – Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμήματος Πυρηνοκάρπων – Μηλοειδών Δ/νσης ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Παπακωνσταντίνου Νικόλας – Γεωπόνος , Τεχνικός Σύμβουλος Α.Σ.Ο.Π Αγίου Αθανασίου Δράμας
  • Αργυρίου Γρηγόρης - Δασολόγος , Διευθυντής Α.Σ.Ο.Π. Αγίου Αθανασίου Δράμας
  • Δρ. Σπανός Ιωάννης – Τακτικός Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ΕΘΙΑΓΕ
  • Βλαχοστέργιος Δημήτρης – Δόκιμος Ερευνητής Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας.
  • Αντώνης Παλαιολόγος – Γεωπόνος
  • Σάρρος Γιάννης - Μέλος Φορέα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Δικτύωσης και Καινοτομίας.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους αγρότες και δόθηκαν απαντήσεις όχι μόνο σε θέματα που αφορούσαν την ημερίδα αλλά και σε άλλα τρέχοντα θέματα αγροτικής πολιτικής, ενώ ζητήθηκε από τους παρευρεθέντες να πραγματοποιηθούν παρόμοιες ημερίδες με εξειδικευμένα θέματα και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας, Δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος αγροτών και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής.
Στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, λειτούργησε παράλληλα έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων.