Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι 25 του Σάντος για το Euro 2012


Τους 25 ποδοσφαιριστές που θα εκπροσωπήσουν την Εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος. Αναμεσά τους είναι ο Μήτρογλου (προτιμήθηκε από τον Αθανασιάδη), ενώ στους τερματοφύλακες προτιμήθηκαν οι έμπειροι Χαλκιάς, Τζόρβας από τους νεαρούς Καρνέζη, Καπίνο αλλά και τον Χιώτη. Εκτός έμειναν επίσης οι Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος και Σπυρόπουλος.
Άλλοι δύο παίκτες θα μείνουν εκτός στις 29 Μαϊου, που....
είναι η καταληκτική ημερομηνία.
Αναλυτικά:

Tερματοφύλακες: Τζόρβας, Χαλκιάς, Σηφάκης


Αμυντικοί:Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλα.


Μέσοι: Τζιόλης, Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Κονέ.


Επιθετικοί: Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου.


Σάντος: «Κάποιοι θα αισθανθούν αδικημένοι»


Ο Πορτογάλος τεχνικός αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν την «γαλανόλευκη» να φτάσει μέχρι την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματο, τόνισε ότι ορισμένοι θα αισθανθούν ότι αδικήθηκαν, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο...


«Καλησπέρα σας. Σήμερα θα δώσουμε τα 25 ονόματα που θα είναι μαζί μας στην Αυστρία. Στην προετοιμασία που θα κάνουμε για το Euro. Πριν δώσουμε τα ονόματα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που δεν θα είναι μαζί μας, είναι συνολικά 10-11, αλλά δεν θα είναι στην προετοιμασία μαζί μας. Κάποιοι είχαν μικρή συμμετοχή, άλλοι μεγαλύτερη.


Ανεξάρτητα από το χρόνο η βοήθεια ήταν πολύ σημαντική για να είμαστε στο Euro. Για αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους. Θα αισθανθούν ότι είναι αδικημένοι, αλλά δυστυχώς το ποδόσφαιρο έχει και αυτά. Είναι άδικο για κάποιο, δίκαιο για κάποιον άλλο. Ήθελα να πω το ευχαριστώ για να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Το ότι δεν είναι στη λίστα δεν πάει να πει ότι δεν τους υπολογίζω. Στο μέλλον δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί» είπε αρχικά ο Πορτογάλος.


«Προσπάθησα να υπάρχει ισορροπία. Είναι μια ισορροπημένη αποστολή. Η θέση του τερματοφύλακα με παίδεψε πολύ. Είναι πολύ ειδική και συγκεκριμένη. Δεν έχει συσχετισμούς με άλλες θέσεις. Ελαβα απόφαση με βάση αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα την Εθνική. Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Η τελική απόφαση ήταν το γεγονός ότι ήταν παρόντες περισσότερο μαζί μας και έπαιξαν περισσότερο.


Ευχαριστούμε όλους τους παίκτες. Θα είναι δύσκολο για τους παίκτες, θα νιώσουν αδικημένοι. Αν μπορούσα θα τους έπαιρνα όλους. Δυστυχώς κάποιοι έμειναν έξω και νιώθω άσχημα. Ήταν από τις δυσκολότερες αποφάσεις μου. Για αυτό είμαι εδώ, για να παίρνω τέτοιες δύσκολες αποφάσεις και να αναλαμβάνω την ευθύνη».


Κληθείς να απαντήσει από ποια θέση θα είναι οι δύο που θα κοπούν απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Το πιο βαρύ είναι για αυτούς που έμειναν έξω. Από τους 25 παίκτες, όλοι θα δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην τελική 23άδα. Κι αυτή θα είναι δύσκολη επιλογή, να μείνουν 23 παίκτες. Είναι δική μου επιλογή, μετά από προπονήσεις στην Αυστρία. Να δω πως ανταποκρίνονται οι παίκτες σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκετοί αγωνίζονται στα πλέι οφ και προέρχονται από κοπιαστική σεζόν. Ελπίζουμε να μην υπάρχει τραυματισμός.


Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε η αποστολή, να υπάρχει ισορροπία. Εχουμε ισορροπημένη λίστα που καλύπτει όλες τις γραμμές. Θα παίξει ρόλο και το γεγονός αν κάποιοι μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μια θέσεις. Σαν καθαρόαιμο δεξί μπακ είναι ένας, αλλά υπάρχουν άλλοι δύο παίκτες που μπορούν να καλύψουν αυτή τη θέση. Αποφάσισα να μην έχω δεύτερο καθαρό δεξί μπακ. Η τελική απόφαση των δύο παικτών θα γίνει με τα ίδια κριτήρια».


Για το αν ο Νίνης θα είναι πλάγιος επιθετικός, επειδή συμπεριλαμβάνεται στους επιθετικούς: «Ναι, ξεκάθαρα, τον υπολογίζω για την επιθετική γραμμή. Είναι επιθετικογενής παίκτης, έχει χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν άλλοι παίκτες. Είναι δυνατός στο ένας εναντίον ενός, κάνει καλές κινήσεις στη γραμμή, μπορεί να παίξει δεξιά και αριστερά».