Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας,   κ. Σίμος Κεδίκογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατά την κρίσιμη προεκλογική περίοδο, η ΕΡΤ οφείλει να κινηθεί στο πλαίσιο που θα καθορίσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, δίχως καμία συνέχεια σε «στρατηγικούς» σχεδιασμούς ή «εκτελέσεις» δήθεν αποφάσεων οποιασδήποτε προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.
Είναι γνωστό ότι η ηγεσία της ΕΡΤ βρίσκεται αντιμέτωπη με....
βαρύτατες κατηγορίες κακοδιαχείρισης, άστοχων επιλογών και αποφάσεων αντίθετων προς το συμφέρον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει εντός του μηνός Ιουνίου.
Όλα τα ενδοεταιρικά ζητήματα θα πρέπει να επαναξιολογηθούν στη βάση ενός νέου σχεδιασμού, που θα καθιστά την ΕΡΤ αξιόπιστο, λειτουργικό και ισχυρό οπτικοακουστικό φορέα.
Αυτή την περίοδο οποιαδήποτε μεταβολή υπηρεσιακού και λειτουργικού χαρακτήρα σε όλο το εύρος δραστηριοτήτων της εταιρείας και ιδιαίτερα κάθε προσπάθεια αποδόμησης των εγκατεστημένων υπηρεσιών της ΕΡΤ στο ιστορικό κτίριό της στην Αθήνα είναι απαράδεκτη.
Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει το δικαίωμα να βαφτίζει την προχειρότητά της «έργο», ούτε να οργανώνει φιέστες, ούτε να κάνει «δωρεές» εις βάρος των συμφερόντων της εταιρίας.
Η Νέα Δημοκρατία ζητά την άμεση αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ από υπηρεσιακό Διοικητικό Συμβούλιο και τη συγκρότηση κοινά αποδεκτής ομάδας διαχείρισης του ειδησεογραφικού προγράμματος κατά την προεκλογική περίοδο».