Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΚΥΡΙΕ ΣΑΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2008;

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΘΩΜΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!! ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΥΡΙΖΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαλκίδα 22/7/2008

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των πολιτών της ευρύτερης περιοχής Αλιβερίου, που συνεχίζονται εδώ και δέκα μήνες για το δικαίωμα στη ζωή σε ένα καθαρό και ασφαλές φυσικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
Δυο μονοπώλια (ΔΕΗ και ΑΓΕΤ) που επί δεκαετίες ρυπαίνουν ασύστολα και ανεξέλεγκτα, αντί να συμμαζευτούν επιχειρούν το τελευταίο ενάμισι χρόνο την .....παραπέρα επιβάρυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής.
· Η ΔΕΗ προγραμματίζει μονάδα λιθάνθρακα 800 MW σε απόσταση 200 μέτρων από το Μυλάκι
· Η ΑΓΕΤ επιχειρεί με όλα τα μέσα να πάρει άδεια για την καύση των σκουπιδιών της Αττικής (RDF) στο εργοστάσιο της στο Μυλάκι

Τώρα που ο αγώνας φτάνει στο κρίσιμο σημείο του και θα αποφασιστεί αν θα εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η καύση των σκουπιδιών, η ΑΓΕΤ εντείνει τις πιέσεις της όχι μόνο με ανακοινώσεις αλλά και πιάνοντας έναν-έναν τους εργαζόμενους, τάζοντας, απειλώντας και απαγορεύοντας τη λέξη ‘σκουπίδια’ !
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τη Δήμαρχο Κ. Καράπα την μια εναντιώνεται στη καύση και την άλλη ζητάει άφεση αμαρτιών από την ΑΓΕΤ, εκφωνεί λιβανωτούς υπέρ τηε ‘καλής’ εταιρείας που βοηθάει το Δήμο με χορηγίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μετατρέπει σε φιέστα υπέρ της εταιρείας εκδήλωση που οργάνωσε το σωματείο των εργαζομένων.
Οι βουλευτές του δικομματισμού στην Εύβοια, αφού συμπαρατάχθηκαν στην αρχή με τους πολίτες, από καιρό τώρα έχουν σιωπήσει. Επί δεκάμηνο και πλέον μεθοδεύεται στο σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ, με μοχλό τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ η υφαρπαγή θετικής απόφασης για τη καύση των σκουπιδιών. Τελευταία αφού η διοίκηση του σωματείου πήρε απόφαση κατά της καύσης, κατέφυγαν σε «δημοψήφισμα παρωδία»
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και μεμονωμένα περιστατικά. Και αν για τα στελέχη της ΝΔ εξηγείται η στάση τους (μην ξεχνάμε ότι ο Σουφλιάς προσυπόγραψε μαζί με την ΑΓΕΤ την καύση των σκουπιδιών εν κρυπτώ) τι συμβαίνει με τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ? Λειτουργούν εκτός γραμμής του κόμματος που τελευταία έχει κάνει το περιβάλλον σημαία του? Ευχόμαστε να μην πρόκειται για ένα φαινόμενο πολιτικής σήψης στο στελεχικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ και να μην είναι προάγγελος άλλων δήθεν δημοψηφισμάτων με απουσία θέσης των στελεχών.

Η Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΝ χαιρετίζει τους αγωνιστές συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους που δεν «συνεμορφώθηκαν» προς τις υποδείξεις της εταιρείας, παρ’ όλες τις πιέσεις και την επιμόρφωση που η ίδια διοργάνωσε. Παρ ’ότι βρέθηκαν με τη πλάτη στο τοίχο αρνήθηκαν να συναινέσουν στο σχεδιαζόμενο έγκλημα, ανάτρεψαν κομματικούς συσχετισμούς και κατόρθωσαν να αντιτάξουν ένα ισχυρό μπλοκ διαφάνειας, αειφορίας και προστασίας της περιοχής.

Οι πολίτες απαιτούν καθαρές κουβέντες και καθαρό περιβάλλον. Η Αριστερά, ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μαζί τους στους αγώνες τους για τη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων και για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Γραφείο Τύπου