Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σίμος Κεδίκογλου: «Οι κουκουλοφόροι και οι χρυσαυγίτες έχουν ανάλογη συμπεριφορά»

«Όταν οι ναζί κυνηγούσαν τους κομμουνιστές δεν φώναξα, δεν ήμουν κομουνιστής, όταν οι ναζί κυνηγούσαν τους Εβραίους δεν φώναξα, δεν ήμουν Εβραίος, όταν οι ναζί κυνηγούσαν τους τσιγγάνους δεν φώναξα, δεν ήμουν τσιγγάνος, όταν οι ναζί κυνήγησαν εμένα δεν είχε μείνει πια κανένας να αντισταθεί μαζί μου».
Με αυτούς τους επίκαιρους στίχους τον Μπρεχτ Μπέρτολτ σχολίασε ο....
Σίμος Κεδίκογλου, σχολίασε σε δηλώσει του το πρωτοφανές περιστατικό βίας με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι η αποτρόπαιη επίθεση του κ. Κασιδιάρη εναντίον εκπροσώπων κομμάτων δεν αποτελεί το μόνο κρούσμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ήταν θέμα χρόνου. Δεν θέλω να ξεχάσουμε την ανησυχητική εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με τη βία και το πώς είχαμε αντιδράσει στην πολιτική βία στο παρελθόν. Να θυμηθούμε ότι κάηκαν συνάνθρωποί μας στην τράπεζα και έξω υπήρχαν ορισμένοι που έλεγαν να καείτε. Δεν είναι μόνο μαύρος ο εξτρεμισμός, οι κουκουλοφόροι και οι χρυσαυγίτες έχουν ανάλογη συμπεριφορά. Στις προηγούμενες εκλογές είχε επισημανθεί, ότι η Χρυσή Αυγή είναι κλασική περίπτωση που δοξάζεται κρυπτόμενη, αλλά όταν αποκαλύπτεται τότε όλοι καταλαβαίνουν».
Απαντώντας σε ερωτήσεις και στην κριτική που ασκείται στην Αστυνομία με αφορμή τη μη σύλληψη του κ. Κασιδιάρη ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι δεν μπορεί να δεχθεί το ότι δεν θέλουν να τον συλλάβουν. «Η Αστυνομία- είπε- δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να τον αφήσει ελεύθερο. Άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι που τον καλύπτουν».
Αναφερόμενος, επίσης, στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: « Αντί να λέμε για αφοπλισμό της Αστυνομίας, αντί να προσπαθούμε να της δέσουμε ακόμα περισσότερο τα χέρια είναι προτιμότερο να τη βοηθήσουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινωνία μας. Άλλωστε, οι εποχές των παλιών συνθημάτων για «γουρούνια» και «δολοφόνους» έχουν παρέλθει οριστικά. Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία νιώθει τον Έλληνα Αστυνομικό σαν προστάτη της. Ας βοηθήσουμε την Αστυνομία και ας μην προσπαθούμε να της δυσχεράνουμε ακόμα πιο πολύ το δύσκολο έργο της»