Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΜΗΣ

Κύμη 8-6-2012
Έτος Ίδρυσης 1957

Ο τροχός έχει ανακαλυφθεί προ πολλού και δυστυχώς για κάποιους σκάνδαλα δεν υπάρχουν!
Μικροπολιτικοί λόγοι, προσωπικά συμφέροντα και ματαιοδοξία δεν μπορούν να αμαυρώσουν την μακρόχρονη ιστορία και την σημερινή διοίκηση του Α.Ο. Κύμης.
Στην 55χρονη πλέον ιστορία του Α.Ο. Κύμης, ίσως είναι η πρώτη φορά, που το σωματείο αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση και να απαντήσει δημόσια. Ο λόγος είναι ότι όλοι εμείς, το 9μελές Δ.Σ που το εκπροσωπούμε, είμαστε αντίθετοι στην εμπλοκή του αθλητισμού με τα μικροπολιτικά συμφέροντα ορισμένων.
Αναγκαζόμαστε λοιπόν να υπενθυμίσουμε ότι :
Η ανακοίνωση του Α.Ο. Κύμης στις....
29-5-2012 (μέσω της οποίας έγινε ο απολογισμός για την τελευταία αγωνιστική σεζόν και δόθηκαν δημόσια οι ευχαριστίες στους χορηγούς του Α.Ο.Κ και κυρίως στην ΔΕΗ) γνωστοποίησε – όπως πάντα πράττει και όπως οφείλει - την αποδοχή των χρηματοδοτήσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο. Δημοσιεύτηκε δε, 2 ημέρες πριν από την μεταχρονολογημένη «ανακάλυψη» της. Ίσως όσοι «ανακάλυψαν τον τροχό» δεν ασχολούνται με τις αθλητικές ειδήσεις της περιοχής ή δεν ξέρουν να διαβάζουν και επομένως δεν το πήραν χαμπάρι.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας προς ορισμένα ΜΜΕ που αρκούμενα σε απλές δηλώσεις (αγόμενες καθαρά από μικροπολιτικά συμφέροντα) – δίχως να διασταυρώσουν (ως όφειλαν) τις πληροφορίες τους με το ΔΣ του Α.Ο. Κύμης - αναφέρουν ότι η ανακοίνωσή μας εκδόθηκε μετά τις καταγγελίες. Όπως επίσης υιοθέτησαν με τον τρόπο τους απόψεις ότι ο Α.Ο. Κύμης δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και είναι ιδιωτικός!! Σαφώς, τέτοιες τακτικές, πλήττουν την, έτσι κι αλλιώς, καταρρακωμένη εναπομείνασα αξιοπιστία και εγκυρότητα αυτών των μέσων.
Η Κύμη ως γνωστόν μετά την ψήφιση του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» ανήκει πλέον στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.
Ο Α.Ο. Κύμης, (που είναι επίσημο σωματείο της Ένωσης Ποδοσφαιριστών Σωματείων Εύβοιας εδώ και πολλές δεκαετίες) σύμφωνα με το καταστατικό του το Διοικητικό του Συμβούλιο είναι 9μελές και εκλέγεται κατόπιν ψηφοφορίας κάθε 3 χρόνια από τα μέλη του.
Ο Α.Ο. Κύμης ούτε ιδιωτικός είναι, αλλά ούτε ανήκει σε κάποια οικογένεια!
Υπήρχε πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων του σημερινού προέδρου κου Παναγιώτη Θωμά και θα συνεχίσει να υπάρχει (κάποια στιγμή και δίχως αυτόν) επί πολλά χρόνια. Γιατί ανήκει στην Κύμη και τους κατοίκους της!
Αν την πολυετή και μη αμφισβητήσιμη στήριξη του αθλητισμού, από τα μέλη του ομίλου, από τον πρόεδρο και την οικογένειά του την θεωρούν σκάνδαλο, ας ζητήσουν την βοήθεια της επιστήμης στο πρόβλημά τους.
Δεν δικαιολογείται αυτή τους η θέση ούτε καν από την άγνοιά τους ή την ανυπαρξία τους στα αθλητικά δρώμενα. Οι αγώνες δίνονται στα γήπεδα και στην κοινωνία. Εκεί όπου οι τέτοιου είδους «παίκτες» σαν αυτούς «τσαλακώνονται» στη διάρκεια του χρόνου. Η ουσιαστική ενασχόληση και η παρουσία του καθενός μας στα προβλήματα και ιδιαίτερα των νέων της περιοχής μας, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό κάνει τους δημότες «Ενεργούς Δημότες». Και όχι η παρουσία κάποιων μόνο μέσα από το facebook!
Λυπούμαστε, διότι τελικά κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές των αθλητικών σωματίων της περιοχής μας, με τις ενέργειες τους, φέρνουν ξένα σε εμάς ήθη και μεθόδους, όπως η πολιτική προπαγάνδα. Με τερατώδη ψέματα και απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
       Ο Α.Ο. Κύμης από την ίδρυσή του το 1957, έχει δημιουργήσει μια διαρκή και αξιοζήλευτη πορεία με πολλές παρουσίες σε υψηλά πρωταθλήματα και –το σπουδαιότερο- άψογη συμπεριφορά τόσο μέσα, όσο και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
Αποτελεί επί πολλές δεκαετίες μια από τις κυριότερες σωστές διεξόδους για τους νέους της ευρύτερης περιοχής μας.
Ό, τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα, είναι αποτέλεσμα σκληρού καθημερινού και προπάντων καθαρού αγώνα. Ποτέ δεν θα απαιτήσουμε κάτι παραπάνω από αυτό που δικαιούμαστε.  
Οι πρόσφατες χορηγίες μπορεί να αφορούν κυρίως την ομάδα του ποδοσφαίρου, που φέτος έπαιξε σε εθνικό επίπεδο στη Δ΄ Εθνική, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η ομάδα Μπάσκετ ανδρών, που φέτος ήρθε 2η σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η ομάδα εφήβων και παίδων μπάσκετ, η ομάδα ανδρών βόλεϊ, αλλά κυρίως τα περισσότερα από 80 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή, τα οποία αθλούνται στις Ακαδημίες του Α.Ο. Κύμης.
Οφείλουμε λοιπόν όλοι να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους χορηγούς μας, αλλά και να απαιτήσουμε ανάλογες ενέργειες που θα διασφαλίζουν την δημιουργία και διατήρηση φυτωρίων νέων αθλητών.
Η απόπειρα από κάποιους, που τελευταία «έσκασαν μύτη» στα αθλητικά δρώμενα, να αμαυρωθεί και να πολιτικοποιηθεί ο αθλητισμός είναι τουλάχιστον άστοχη, επιεικώς απαράδεκτη και συνάμα προσβλητική προς όλους μας. Kαι βέβαια δείχνει το ποιόν τους!
 Τέλος, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, το Δ.Σ. του Α.Ο. Κύμης δηλώνει ότι:  δεδομένου ότι, με όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, έχουμε προσβληθεί τόσο ως αθλητικός όμιλος, όσο και ως άτομα με αναγνωρισμένη κοινωνική και επαγγελματική παρουσία, επιφυλασσόμεθα κάθε συλλογικού ή και ατομικού δικαιώματός μας, για αποκατάσταση της ηθικής ζημιάς που έχουμε υποστεί, απευθυνόμενοι  προς κάθε αρμόδια αρχή ή δικαστήριο.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ
Α.Ο.ΚΥΜΗΣ