Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ


Χωρίς οριστική απόφαση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας με κύριο θέμα την αύξηση των ομάδων (από την επόμενη σεζόν) της πρώτης κατηγορίας, ώστε να ενσωματωθούν από την τρέχουσα περίοδο στη Football League (Β’ Εθνική) η Καβάλα, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Ηρακλής.

Η διοργανώτρια αρχή καταρχάς παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων από 16 σε 18, καθώς κρίνει ότι έχει υπάρξει αδικία στις περιπτώσεις των προαναφερθέντων συλλόγων, ωστόσο ....
ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση.

Από τη Σούπερ Λίγκα ξεκαθάρισαν ότι δεν συμφωνούν να εφαρμοστεί το σχέδιο που έχει προταθεί και περιλαμβάνει την άνοδο πέντε ομάδων και τον υποβιβασμό τριών. Μάλιστα αντιπρότειναν να προβιβαστούν τέσσερις από τη Football League και να υποβιβαστούν δύο από την πρώτη κατηγορία.


Αγκάθι επί του παρόντος φαίνεται να αποτελεί η χρηματοδότηση καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η NOVA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν δέχεται να δώσει επιπλέον χρήματα στις δύο επιπλέον ομάδες, καθώς η συμφωνία της με τη Σούπερ Λίγκα είναι για 16 ΠΑΕ. Αντιθέτως, προτείνει να μοιραστούν στις 18 ομάδες τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί για τις 16, γεγονός όμως που δεν ικανοποιεί τους συλλόγους της Σούπερ Λίγκας, οι οποίοι θα χάσουν προσδοκώμενα έσοδα.


Ως εκ τούτου, η Σούπερ Λίγκα κατά πάσα πιθανότητα θα αναζητήσει τα χρήματα για τις δύο επιπλέον ομάδες από τον ΟΠΑΠ. Πέραν αυτού, υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν καθώς μία ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων σε 18, θα επιφέρει και αλλαγές στη μορφή του πρωταθλήματος καθώς πιθανότατα θα καταργηθούν τα πλέι οφ. Κάτι που επίσης είναι αμφίβολο αν ικανοποιεί τη NOVA.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κ. Γιάννης Μώραλης, ο συνεταιρισμός θα αρχίσει άμεσα σειρά επαφών με όλους τους αρμόδιους φορείς (ΟΠΑΠ, υπουργείο αθλητισμού, Football League, NOVA και ΕΠΟ) προκειμένου να διαφανεί αν μπορούν να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για την αναδιάρθρωση.


Σημειωτέον ότι οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή έγιναν δεκτοί στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας καθώς όπως ειπώθηκε από το ΔΣ, αναγνωρίζεται ότι έχει υπάρξει αδικία προς αυτές τις ομάδες και θα αναζητηθεί τρόπος για να διορθωθεί.


«Ακούσαμε τους εκπροσώπους των τριών ομάδων. Έχει υπάρξει μία αδικία στην περίπτωσή τους και θέλουμε να διορθωθεί. Το να πέσουν πέντε ομάδες και να ανέβουν τρεις δεν γίνεται αποδεκτό από εμάς, όμως θα μπούμε σε μία συζήτηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους και αν καλυφθούν οι προϋποθέσεις που θέτουμε, θα προχωρήσουνε σε αναδιάρθρωση . Αυτό θα γίνει άμεσα και αν βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις θα το κάνουμε. Μπορεί να βρεθεί η λύση, υπάρχουν οι προοπτικές συνεννόησης όλων των φορέων. Πρέπει να τεθούν τα θέματα και δεν μπορούν να λυθούν σε μία, δύο ή τρεις μέρες. Σήμερα θα επικοινωνήσω με τους φορείς ώστε να έχουμε άμεσα μία επαφή. Ακόμα και αύριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.