Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΣΑΛΚΕ 1 - 2


Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα θετικό δείγμα γραφής στην πρώτη μισή ώρα αγώνα κόντρα στη Σάλκε, αλλά οι Γερμανοί ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του αντιπάλου και πήραν δίκαιη νίκη με 2-1 στην πρεμιέρα του Champions League στο Καραϊσκάκη.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χέβεντες (41'), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 58' με τον Αμπντούν. Η Σάλκε πήρε τη νίκη με τέρμα του Χούντελααρ (59'), ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε πέναλτι αμέσως μέτα (61'). Στο άλλο....

ματς του ομίλου, η Αρσεναλ επικράτησε στην έδρα της Μονπελιέ με 2-1.
Στα άλλα ματς της βραδιάς, «διπλό» η Αρσεναλ στο Μονπελιέ, ανατροπή στο 90' για τη Ρεάλ με τη Σίτι.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μασάντο που βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Σάλκε αλλά το πλασέ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Παπαδόπουλο.
Στη συνέχεια οι Γερμανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σκόραρε στο 38', αλλά το γκολ... κακώς (ως προς την ορθότητα της απόφασης, καλώς για τον... Ολυμπιακό) ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Μέγιερι. Στο 41' όμως ο Χεβέντες με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαρφάν.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σάλκε είχε την κατοχή της μπάλας αλλά στο 57' ο Φουστέρ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει (νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ούνερσταλ). Στο 58' όμως ο Αμπντούν εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην περιοχή της Σάλκε και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Η χαρά όμως των πρωταθλητών Ελλάδας δεν κράτησε πολύ αφού μόλις ένα λεπτό μετά (59') ο Χούντελααρ έκανε το 2-1.
Η Σάλκε στο 61' κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Μπαρνέτα από τον Μανωλά αλλά ο Χούντελααρ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μέγιερι. Ο Ζαρντίμ στο 69΄ πέρασε στον αγώνα τους Μήτρογλου και Γκρέκο για να πιέσει για την ισοφάριση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορπαλάν (Ισπανία)

Κίτρινες: Μανωλάς, Ιμπαγάσα –Χεβέντες, Τζόουνς, Ούνερσταλ, Ματίπ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μασάδο, Μανιάτης, Μοντέστο (69΄ Γκρέκο) , Φουστέρ (58΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (69΄ Μήτρογλου), Τζιμπούρ.

ΣΑΛΚΕ (Χούουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Χεβέντες, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φουξ, Χόλτμπι, Τζόουνς (+90΄ Χέγκερ), Μπαρνέτα (79΄ Αφελάι), Νόιστεντερ, Φαρφάν (+90’ Ντράξλερ), Χούντελααρ.