Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ.

Η Κύμη, πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεοσύστατου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου, με ιστορία άνω των 3.000 ετών και γενέτειρα του ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, απειλείται με «εξαφάνιση».

Μετά την απομάκρυνση των γραφείων του ΟΤΕ, της Εμπορικής Τράπεζας, των γραφείων της ΔΕΗ, του γραφείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του γραφείου του Υπ.Γεωργικής Ανάπτυξης, την ενδεχόμενη απομάκρυνση της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου, η πόλη οδηγείται αναπόφευκτα σε μαρασμό.
Επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης θα αποτελέσει η .....
επαπειλούμενη διακοπή (έπειτα από 25 χρόνια) της λειτουργίας της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ.
Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ αποτελεί για την αποβιομηχανοποιημένη περιοχή της Κύμης και την ευρύτερη περιοχή, έναν κυρίαρχο οικονομικό πνεύμονα. Η απαξίωση των τελευταίων ετών φέρνει την εταιρεία στη σημερινή άμεση απειλή κλεισίματος και οδηγεί 65 εργαζόμενους στην ανεργία.
Η Κύμη με πεπαλαιωμένο και άκρως επικίνδυνο οδικό δίκτυο, είναι μια απομακρυσμένη περιοχή με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο και βάσει νόμου, έχει χαρακτηριστεί άγονη και μειονεκτική.

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, η Δημοτική Κοινότητα Κύμης και οι φορείς της περιοχής, με επανειλημμένες αποφάσεις και ψηφίσματα, στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων για διατήρηση της ύπαρξής της, αλλά και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων .της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ.

Δέσμευσή μας ότι θα είμαστε συμπαραστάτες και θα αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να μην μπουν «τίτλοι τέλους» και για την ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, αφού η δυναμική της εταιρείας και των εργαζομένων μπορούν να οδηγήσουν αυτή την αμυντική βιομηχανία στη θέση που της αξίζει.