Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΟ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών έχουν εισέλθει τα σωματεία του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ήδη ορίστηκε ότι την Τετάρτη 19/9/2012 και ώρα 11:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή η κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος της Α’ Κατηγορίας ενώ μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 26/9/2012 στις 11:00, θα διενεργηθεί η αντίστοιχη κλήρωση για τα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Κατηγορίας Γυναικών.
Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας θα ---
διεξαχθεί με τη συμμετοχή δέκα σωματείων σε έναν όμιλο, της Β’ Κατηγορίας με έντεκα σωματεία που θα χωριστούν σε δύο ομίλους (ο 1ος με 6 σωματεία και ο 2ος με 5 σωματεία), και της Γ’ Κατηγορίας με 29 σωματεία τα οποία θα χωριστούν σε έξι ομίλους, βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.
Οι προκηρύξεις και των τριών πρωταθλημάτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή, έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ (www.epo.gr, ενότητα διοργανώσεις).
Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα στοιχεία εφέτος είναι η δημιουργία, αναγνώριση από την ΕΠΟ και συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας 16 νέων σωματείων. Αυτά είναι: ΑΣ Ιεράπετρας (ΕΠΣ Λασιθίου), ΑΣ Ολυμπιακός Μανδουκίου (ΕΠΣ Κέρκυρας), Ατρόμητος Πατρών-Ζαρουχλέικων (ΕΠΣ Αχαΐας), ΑΣΑΠ Ελπίδες Ιωαννίνων (ΕΠΣ Ηπείρου), ΑΟ Πήγασος Θριασίου 2012 (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), ΑΣ Ολυμπιάδα Υμηττού (ΕΠΣ Αθηνών), ΑΜΠΣ Βασίλισσα Θράκης (ΕΠΣ Ξάνθης), Αμαζόνες Θεσπρωτίας (ΕΠΣ Θεσπρωτίας ), ΠΑΣ Ροδιά Ξυλοκάστρου (ΕΠΣ Κορινθίας), ΑΕ Νεάπολης Λασιθίου (ΕΠΣ Λασιθίου), Μεσολόγγι 2008 (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Ίκαρος Πετρωτού (ΕΠΣ Αχαΐας), ΓΣ Εργοτέλης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Εν. Δόξα Άρτεμις (ΕΠΣ Πειραιώς), ΑΕ Παναρκαδικός (ΕΠΣ Ζακύνθου), ΑΟ Πειραιά (ΕΠΣ Πειραιώς).
 Σημειώνεται πως με απόφαση του Δ.Σ./ΕΠΟ, μετά τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου, όλα τα προσφάτως αναγνωρισμένα σωματεία που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας, θα λάβουν επιδότηση 700 ευρώ ενώ σε όλα τα γυναικεία σωματεία, παλαιά και νέα, που θα συμμετάσχουν στα τρία πρωταθλήματα Γυναικείου Ποδοσφαίρου, θα λάβουν επιδότηση 1.000 ευρώ, εφόσον προσκομίσουν για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2012-2013, τουλάχιστον δέκα (10) νέα δελτία ποδοσφαιριστριών, ηλικίας 15 ετών και κάτω.