Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

«ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»

Καμία χρονική δέσμευση για την λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΑ με ηλεκτροκίνηση και ένταξη της στο υπόλοιπο δίκτυο του Προαστιακού δεν έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου.
Συγκεκριμένα στα έγγραφα που απέστειλε ο Υπουργός αναφέρεται ότι....

η προσφάτως ανακαινισμένη σιδηροδρομική γραμμή ΟΙΝΟΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ ηλεκτροδοτήθηκε, μόνο για το διάστημα, από τον Απρίλιο 2011 έως και τον Φεβρουάριο 2012. Τότε λόγω εντόνου καιρικού φαινομένου επήλθε βλάβη στον Υποσταθμό Οινόης με αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Ο Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε στην ερώτηση του, πως έκτοτε σχεδόν το σύνολο της υποδομής ηλεκτροκίνησης έχει κλαπεί! Η απάντηση του ΟΣΕ ήταν ότι για οικονομικούς λόγους αδυνατεί να φυλάξει το σύνολο του μήκους του σιδηροδρομικού δικτύου και έχει ζητήσει την συνδρομή των Αστυνομικών Αρχών.
Το έργο αποκατάστασης δημοπρατήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ στις 12/06/2012 και βρίσκεται στο στάδιο τελικής επιλογής αναδόχου κατασκευής, γεγονός που σημαίνει, τουλάχιστον εξάμηνη καθυστέρηση έναρξης των εργασιών.
Τις συνέπειες βεβαίως τις βιώνει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τη γραμμή ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, και ιδιαιτέρως, οι κάτοικοι της Χαλκίδας που μετακινούνται από και προς Αθήνα και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από αναβολές δρομολογίων, καθυστερήσεις και μετεπιβιβάσεις σε άλλους συρμούς.
Βεβαίως σε κανένα υπεύθυνο δεν έχουν καταλογιστεί τυχόν ευθύνες για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.
«Έστω και τώρα» καταλήγει ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ    «αναμένουμε από τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη να δείξει την αναγκαία ευαισθησία».