Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

«ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΣΟΔΩΝ VS ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ»


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο το οποίο αφορά στην περιστολή δαπανών στο δημόσιο τομέα, έκανε τρεις αποκαλύψεις.

Ειδικότερα ,
1. Τα ληξιπρόθεσμα έσοδα του φορολογικού έτους 2011 βρίσκονται στα 35% έναντι στόχου 58%.
Τα ληξιπρόθεσμα του 2012 βρίσκονται στα 8%, αυτό σημαίνει ότι το ....
έλλειμμα εσόδων στο τέλος του 2012 θα ξεπεράσει τα 2,5 δις ευρώ. Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Σταικούρα να πάρει θέση για αυτά.

2. Ενώ η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μηταράκη δήλωσε ότι η υπόθεση Ειδικές Οικονομικές Ζώνες σταμάτησε με άρνηση της Ε.Ε. τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης διοργανώνει στην Τράπεζα της Ελλάδος ημερίδα –πρόσκληση για την ΕΟΖ στη Θράκη. «Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση και σε αυτό γιατί πέρασε προ πολλού η εποχή που πολίτες και πολιτικοί μαθαίναμε τα νέα για την Ελλάδα από το εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος .

3. Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες οριζόντιες περικοπές εναντίον δικαίων και αδίκων, την ίδια στιγμή ακρωτηριάζει τα έσοδα του κράτους επιτρέποντας πώληση αφορολογήτου καυσίμου στα βενζινάδικα των ΚΑΕ που πραγματοποιείται με απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από τον Οκτώβριο του 2010.

Όπως υπογράμμισε ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «η απόφαση αυτή νοθεύει τον ανταγωνισμό υπέρ των ξένων μεταφορικών εταιριών έναντι των ελληνικών, οδηγεί σε κλείσιμο όλων των πρατηρίων βενζίνης της περιοχής των συνόρων και δημιουργεί εστία λαθρεμπορίας πετρελαίου. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Μπέζας το είχε απαγορεύσει με απόφασή του το 2006 για όλους τους παραπάνω λόγους και του ανήκουν εύσημα».