Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 Με αφορμή τα ανεύθυνα δημοσιεύματα και σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και την εγκατάσταση κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων – κομποστοποίησης, είναι σκόπιμο να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις.
Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία των κατοίκων, μετά την συνεχή άκρατη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία για την δημιουργία χωματερής (!) και την απόπειρα δαιμονοποίησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης, δηλώνουμε ακόμη μια φορά ξεκάθαρα, ότι .....
καμία χωματερή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί στο Δήμο μας. Ούτε ένα κιλό σκουπίδια δεν θα μένει και δεν θα θάβεται στο Δήμο μας. Κάτι τέτοιο εξάλλου θα ήταν ανεπίτρεπτο από την νομοθεσία αλλά και τις αρμόδιες για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες ελέγχουν, εγκρίνουν και χρηματοδοτούν το έργο. Τα «παπαγαλάκια» της παραπληροφόρησης γνωρίζουν πολύ καλά ότι το έργο ελέγχεται από ειδικούς και υπόκειται σε ελέγχους σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά παρόλαυτά συνεχίζουν ανέξοδα να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες που δικαίως ανησυχούν για τον τόπο τους. Ας σταματήσουν επιτέλους να μπερδεύουν τον κόσμο με πομπώδεις αναφορές και σχολιασμούς όπως π.χ. για τα διερχόμενα οχήματα. Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου διαθέτει 15 απορριμματοφόρα, τα μισά εκ των οποίων εξυπηρετούν την περιοχή Δυστίων και Ταμυνέων. Μέρος τους εξυπηρετεί την Δημ. Ενότητα των Κονιστρών (Κρεμαστός, Μακρυχώρι κλπ), επομένως αν χρησιμοποιηθεί ο παραποτάμιος δρόμος του Χόνδρου, ο οποίος σημειωτέον περνά 600 μέτρα νότια του Αγίου Γεωργίου, από αυτόν θα διέρχονται 5 με 6 το πολύ οχήματα την ημέρα και μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!
Η Δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ακολουθώντας και την παραίνεση της Περιφέρειας, ώστε η Μονάδα να εγκατασταθεί σε νέο μέρος στο οποίο θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Μετά από συνεχείς επαφές και ελέγχους αποκλείστηκαν οι περιοχές εντός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου, Τραχηλίου και Παρθενίου μετά και την διαφωνία των κατοίκων και των φορέων των περιοχών αυτών. Η αναζήτηση για εξεύρεση χώρου εκτός των περιοχών αυτών συνεχίζεται.
Η συνεχής παρουσία και του Δημάρχου σε διάφορα σημεία , ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για το τεράστιο πρόβλημα που χρόνια κάποιοι σκοπίμως συντηρούν και η ενημέρωση των κατοίκων μέσα από ανοικτές διαδικασίες, ας σταματήσει επιτέλους να σπιλώνεται. Πέραν των άλλων είναι ξεπερασμένη και ατυχής μέθοδος. Η οποιαδήποτε κορύφωση αντιδράσεων από κατοίκους και φορείς των πιο πάνω συγκεκριμένων περιοχών, θα υποκρύπτει άλλου είδους σκοπιμότητες, μια και θα στερείται παντελώς επιχειρημάτων. Σε κάθε περίπτωση οι πόρτες των Δημαρχείων σε όλες τις Δημοτικές ενότητες αλλά και του γραφείου του  Δημάρχου, παραμένουν ανοικτές για κάθε πολίτη ή φορέα που θέλει να συζητήσει, να ενημερωθεί και να καταθέσει τις απόψεις του.