Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

153 ναι


Με ψήφους 153 υπέρ, 128 «όχι» και 18 «παρών» υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το πολυνομοσχέδιο με τα νέα επώδυνα μέτρα, έπειτα από 14ωρη θυελλώδη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και εν μέσω κινητοποιήσεων πολιτών και σωματείων έξω από το Κοινοβούλιο.

Η Ελλάδα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την .....

ανάκαμψη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός, πρόσθεσε. Όπως υπογράμμισε, «από τη Δευτέρα, θέτω μοναδικό και προσωπικό στόχο» το δικαίωμα της ανάπτυξης.

Το Μνημόνιο ΙΙΙ στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ έξι βουλευτές και στη ΝΔ άλλον έναν, οι οποίοι διαγράφηκαν
λόγω διαφοροποίησης από την επίσημη γραμμή των δύο κομμάτων για στήριξη του πολυνομοσχεδίου.

Από την κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος δήλωσε «παρών» και αυτομάτως τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 


Από το ΠΑΣΟΚ υπήρξαν έξι «διαρροές» με τους Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή να ψηφίζουν «όχι», τους Μάρκο Μπόλαρη, Γιάννη Κουτσούκο και Άντζελα Γκερέκου να δηλώνουν «παρών» και τον Κώστα Σκανδαλίδη να απέχει. Όλοι τους διαγράφηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 


Παρόντες δήλωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός από τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά οι οποίοι καταψήφισαν.