Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Προμήθεια –μέσω ΕΣΠΑ- μηχανημάτων
για τις ανάγκες του ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας


Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (δεδομένης της θετικής αξιολόγησης-εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής στη σχετική αίτηση που κατόπιν πρόσκλησής της, είχε υποβάλει ο Δήμος Χαλκιδέων από το Δεκέμβριο του 2011) εντάχθηκε και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, η «προμήθεια κινητού εξοπλισμού ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας».
Η ένταξη αφορά στο θεματικό κωδικό «Διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων» του άξονα «Προστασία εδαφικών συστημάτων – Διαχείριση στερεών αποβλήτων» του .....
Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.046.800 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Με την κοινοτική χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Συνοχής, να αποτελεί το 85% της συνολικής δημόσιας δαπάνης και με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από εθνικούς πόρους.
Δικαιούχος υλοποίησης της πράξης είναι ο Δήμος Χαλκιδέων, που διαθέτει πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας και παράλληλα.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην προμήθεια:
- 1 τεμαχιστή απορριμμάτων
- 1 συμπιεστή απορριμμάτων
- 1 φορτηγού μεταφοράς γαιών
- 1 λαστιχοφόρου εκσκαφέα
- 1 ερπυστριοφόρου φορτωτή
- 1 ερπυστριοφόρου προωθητή
- 1 μικρού φορτωτή πλάγιας ολίσθησης
που θα καλύψουν τις ανάγκες και θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία του διαδημοτικού ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας ως προς τον τεμαχισμό, τη συμπίεση, τη μεταφορά, την προώθηση και τη διάστρωση των απορριμμάτων, τη λήψη και μεταφορά υλικού επικάλυψης και τελικά, την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων. Εξασφαλίζοντας περαιτέρω τη σωστή διαχείριση των αστικών αποβλήτων και την προστασία του εδαφικού συστήματος, άρα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.