Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Γκολ και νίκη με 2-1 για την εθνική κόντρα στη Βολιβία

Γκολ και νίκη με 2-1 για την εθνική κόντρα στη ΒολιβίαΣτο τελευταίο φιλικό πριν από το Μουντιάλ


  Ύστερα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες και μηδέν στην επίθεση η εθνική έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τα φιλικά προετοιμασίας της εν όψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας, επικρατώντας με 2-1 της Βολιβίας. Σκόρερ της εθνικής ο Κονέ, που ξεκίνησε στην 11άδα και έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ο Κατσουράνης.
Πολλές δοκιμές από τον Φερνάντο Σάντος στο Νιου Τζέρσεϊ, ειδικά στο κέντρο της άμυνας, δείγμα ότι προβληματίζεται με τον ....τραυματισμό του Παπασταθόπουλου.
Η ελληνική αποστολή από σήμερα μετακομίζει στην Βραζιλία, όπου στις 14 Ιουνίου κόντρα στην Κολομβία ξεκινά το ταξίδι της...
Η ελληνική ομάδα μπήκε ορεξάτη με  τον Παναγιώτη Κονέ να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Ετσι στο 21’ όταν ο Σαλπιγγίδης κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και σέντραρε όμορφα στο κέντρο της μεγάλης περιοχής, ο Κονέ με κεφαλιά νίκησε τον Κινιόνιεθ.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Βολιβία προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά απείλησε μόνο μία φορά με κεφαλιά του κορυφαίου παίκτη της, Μαρτσέλο Μορένο στο 25’, σε μία φάση πάντως που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καρνέζη.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ελλάδα να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ. Αυτό το βρήκε με κεφαλιά του Κατσουράνη ο οποίος κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Χολέμπας και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ.
Στη συνέχεια ο Φερνάντο Σάντος έκανε πολλές αλλαγές δοκιμάζοντας κυρίως αμυντικά σχήματα, βάζοντας αρχικά τον Βύντρα δίδυμο με τον Μόρα και στη συνέχεια τον Κατσουράνη.
Το τελευταίο εικοσάλεπτο βρήκε τους Έλληνες να προσέχουν απλά την άμυνά τους και τους αντιπάλους τους να είναι ανήμποροι να δημιουργήσουν μία φάση μπροστά στην εστία του πορτιέρο της Γρανάδα.
Τελικά ο Καρντόσο αιφνιδίασε τον Καρνέζη, διαμορφώντας το τελικό 2-1 στο 70'.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (59’ Ταχτσίδης), Χολέμπας, Μόρας, Μανωλάς (46’ Βύντρα), Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (59’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59’ Φετφατζίδης), Σαμαράς (78’ Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65’ Μήτρογλου)
Βολιβία (Χαβιέρ Αθκαργκόρτα): Κινιόνιεθ, Εγκίνο, Μπεχαράνο, Γκουτιέρεζ (84’ Ζεντένο), Μελεάν (61’ Μπεχαράνο Ντάνι), Ραλντές, Τσουμασέρο (68’ Μιράντα), Μοχίκα (46’ Καρντόζο), Μπεχαράνο Ντ. (78’ Αρασκάιτα), Μορένο, Άρτσε (83’ Πένα)