Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2015, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Διευθυντή του Εκκλ. Ορφανοτροφείου Χαλκίδος και Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.
Στον Ι. Ναό τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι ιερείς, Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας-Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, Πρωτοπρ. Δημήτριος Πιλάτης, Οικον. Ιωάννης Κορέλης - Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων και.....
Πρεσβ. Ιωάννης Μελίδης - Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος.
Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πρότυπο των Αναργύρων Ιατρών που προβάλλει η Εκκλησία μας και τόνισε πως όλοι οι χριστιανοί, και όχι μόνο οι ιατροί, οφείλουμε να εφαρμόσουμε το παράδειγμα τους στον καθημερινό μας βίο, ιδιαίτερα τώρα που οι περιστάσεις μας καλούν να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τα υλικά αγαθά.
Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο των Αγ. Αναργύρων της Ενορίας Καμαρίτσας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους ανωτέρω κληρικούς και τον Αρχιμ. Ηρακλή Λάππα - Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Τριάδος  Καμαρίτσας και τον εορτάζοντα Πρωτοπρ. Αργύριο Στουραΐτη - Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιτικών.
Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα κάνοντας ερμηνευτική αναφορά στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και τονίζοντας πως η αγάπη δεν είναι μόνο η κινητήριος δύναμη για την επιτέλεση του αγαθού, αφού για πολλές αγαθές πράξεις υπάρχουν διάφορα κίνητρα αλλά και σκοτεινά εφαλτήρια, αλλά μόνο η αγάπη είναι αυτή που έχει και δίνει αληθινή αξία στην όποια πράξη μας.