Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Λάμψακο με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική πλατεία της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα η συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ.
Ο Κωστας Μπασδέκης μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η επιλογή που καλείται ο λαός να κάνει την ερχόμενη Κυριακή ενώ έχει φαινομενικά δυο διαφορετικές εκδοχές το ΝΑΙ και το ΟΧΙ το αποτέλεσμα του θα είναι ένα και μάλιστα το ίδιο.
Στο δημοψήφισμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συμφωνία και της Χ.Α γίνεται προσπάθεια να οδηγηθεί ο λαός με την συναίνεσή του- είτε ψηφίζοντας ΝΑΙ είτε ΟΧΙ- στο σφαγείο νέων χειρότερων μνημονίων.
Οι προτάσεις της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και της Ελληνικής κυβέρνησης είναι ....
πανομοιότητες σαν δυο σταγόνες νερού και περιέχουν πλήθος αντιλαϊκών μέτρων που θα πλήξουν καίρια τα λαϊκά στρώματα.
Η απάντηση του λαού στο κατ’ επίφαση δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι η πρόταση του ΚΚΕ που λέει ένα ηχηρό ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο που στηρίζουν εκτός από την Συγκυβέρνηση-Χ.Α και τα άλλα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και ταυτόχρονα δείχνει το δρόμο στην πάλη του λαού με κατεύθυνση ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία.
Η πρόταση του ΚΚΕ αποτελεί σημαντική παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις , δείχνει το δρόμο του απεγκλωβισμού από τις πιέσεις , τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της Ε.Ε , των κομμάτων του συστήματος.
Με την ισχυρή δυναμική που περικλείει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να μετατρέψουμε τον φόβο τους σε εφιάλτη.»