Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κύμη, 2 Ιουλίου 2015

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σαν εκλεγμένος εκπρόσωπός σας, θέλω κι εγώ, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των μαζικών φορέων της πατρίδας μας, αυτοδιοικητικών, οικονομικών, επιστημονικών, κοινωνικών κλπ, να εκφράσω τις σκέψεις μου για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και να πάρω δημόσια θέση για το "δημοψήφισμα" στο οποίο οδηγούμαστε την ερχόμενη Κυριακή. Ένα δημοψήφισμα χωρίς ....

πραγματικό αντικείμενο, με θολά ερωτήματα, που όμως κρύβει έναν μεγάλο κίνδυνο: το διχασμό του λαού μας.
Πραγματικά αγανακτώ τις τελευταίες μέρες όταν περνώ έξω από τις κλειστές τράπεζες και βλέπω να περιμένουν στις ουρές δεκάδες ηλικιωμένοι συμπολίτες μας για να εισπράξουν την ελεημοσύνη των 60 ευρώ, που το κράτος αποφάσισε ότι δικαιούνται.
Αγανακτώ μπροστά στα άδεια μαγαζιά και στο απελπισμένο βλέμμα των ανέργων.
Και ανησυχώ για τον κίνδυνο του διχασμού, που είναι πλέον ορατός και απειλεί να πλήξει ακόμα και τις μικρές τοπικές μας κοινωνίες.
Γι' αυτό κάνω έκκληση σε όλους να επικρατήσει ψυχραιμία και λογική, ώστε να εκτελέσουμε το ύψιστο δημοκρατικό μας δικαίωμα με νηφαλιότητα και ανεπηρέαστοι από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Μοναδικό μας κριτήριο πρέπει να είναι η σωτηρία της πατρίδας μας, όχι μόνο από τους οικονομικούς, αλλά και από τους εθνικούς κινδύνους, που μας απειλούν. Κι ακόμα το μέλλον το δικό μας και το παιδιών μας, που δεν έχουμε το δικαίωμα να το παίξουμε στα ζάρια. Και αυτά πιστεύω ότι διασφαλίζονται με σοβαρές διεκδικήσεις και αγώνες μόνο μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε ξανά τη χαμένη μας αξιοπιστία και τους παραδοσιακούς μας συμμάχους.
Είμαι αισιόδοξος ότι την επόμενη Δευτέρα θα ανατείλει μια καινούργια μέρα για την πατρίδα μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου